
Har du også svært ved at få SU’en til at strække hele måneden? Efter huslejen er betalt, skal du stadig have til dagligvarer, studiebøger, kaffe fra kantinen, et par bajere på Viggo’s med en efterfølgende durum fra Istanbul Pizza og Grill. Det kan være svært at have plads til det hele i budgettet, så hvad gør du? Du får et studiejob selvfølgelig.
Hvornår og hvor meget skal du arbejde?
Inden du beslutter dig for, hvilket studiejob du skal søge efter, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om for eksempel arbejdstider, og hvilke dage dine vagter primært vil ligge. Er du en natteravn, der sagtens kan arbejde sene tider, eller er du typen, der skal have minimum syv timers søvn for overhovedet at kunne slå øjnene op og nå at være nogenlunde klar i hovedet til forelæsning kl. 8.00?
Vil du helst arbejde i hverdage og holde weekenden fri til sjov og ballade? Skal hverdagene udelukkende handle om studiet, så weekenden er dedikeret til arbejde? Gør op med dig selv, hvad du har overskud til ved siden af studiet, og hvor mange timer det egentlig er, du ønsker. Måske er otte timer, hvad du har brug for, for at få budgettet til at hænge sammen, eller måske ønsker du at arbejde 20 timer, så du også har penge at lægge til side til en rainy day.
Studierelevans
Enten er du en af dem, der ikke kan få nok af dit studie, så du aldrig kan forestille dig, at selv dit studiejob skulle handle om andet. Eller også du er en af dem, der har brug for et afbræk fra det faglige.
En klar fordel for et studierelevant job er, at du hurtigt får udnyttet din faglige viden til noget praktisk. Måske får du endda et dybere indblik i, hvad det egentlig er, du er ved at uddanne dig til, og om det overhovedet er alt, du har gået og drømt om. Til gengæld skal du højst sandsynligt arbejde inden for det felt de næste 50-60 år, så måske har du slet ikke lyst til, at dit erhvervsliv skal være så seriøst endnu. Måske vil du hellere have en arbejdsplads, hvor dine kollegaer ikke ved, hvad du egentlig lærer på universitetet og er fuldstændige ligeglade med at høre om, hvordan man udfører høretests eller aflæser et EKG.
Hvor finder du så jobopslaget?

Så nu, når du har gjort dig alle dine overvejelser, mangler du bare jobbet. Hvor skal du så finde det? Ja, muligheder er det masser af. Først og fremmest skal SDU Jobbank nævnes. I Jobbanken kommer nye job næsten ugentligt op inden for en masse forskellige kategorier, hvor du kan krydse af, hvilke du søger indenfor.
Andre gode bud er Facebook-gruppen Syddansk Universitet (SDU – Odense). Her bliver der ofte slået jobs op af medstuderende eller jobudbyderne selv. Hav dog i mente, at gruppen er for hele SDU og dermed for alle fakulteterne og ikke kun det Sundhedsvidenskabelige. Der kan derfor være lidt langt mellem de jobs, der kan være relevante for dig, hvis du ønsker noget studierelevant.
Nu vi er ved Facebook, slår mange lokale restauranter, caféer, lægepraksis og lignende jobs op på deres egne sider. Dem vil du nødvendigvis ikke se, hvis du ikke syntes godt om siden, så husk endelig at informere din omgangskreds om, at du er jobsøgende, så de kan holde øjne og øre åbne for dig, hvis de skulle støde på noget interessant.
En anden måde at finde studiejobs er gode gamle Google. En simpel googlesøgning på eksempelvis ”studiejobs i Odense” kommer med et hav af muligheder.
Om ikke andet…
Er du måske fuldstændig ligeglad med al ovenstående og ikke har de store krav, men egentlig bare gerne vil tjene nogle penge. Hvilket måske er det bedste, da det kan være svært at finde et job, der passer præcis til dine ønsker. Om ikke andet ønsker vi dig den bedste jagt på guldet fremover.