- Reklame -

Anmeldelse af Mathilde Dahlin Bennetsen, Medicin, 7. semester.

Det er ikke første gang, vi laver en anmeldelse af Akutte medicinske tilstande, og netop denne kittelbog har været en hjælpende hånd på landets skadestuder, akutmodtagelser og intensivafdelinger i snart 50 år. Denne udgave er mere aktuel end nogensinde før med et afsnit om covid-19.  

Som de tidligere udgaver er bogen opdelt i kapitler, der kommer omkring de forskellige organsystemer og andre vigtige og relevante emner som forgiftninger, infektionssygdomme, psykiatriske sygdomme, administrative forhold og meget mere.  

Bogen er velegnet til hurtige opslag og med mulighed for at finde symptomer, differentialdiagnoser og behandling lynhurtigt. Den kommer omkring en masse forskelligt, men går samtidig i dybden med nogle af de allervigtigste akutte tilstande, som man vil møde på landets hospitaler. 

Under kapitlet luftvejssygdomme og allergi finder du på side 85-86 en kort og præcis gennemgang af covid-19. Det giver et godt overblik over sygdommens oprindelse, hvilke symptomer en patient med covid-19 typisk har, hvilke differentialdiagnoser man skal være opmærksom på og ikke mindst hvilken behandling der bør igangsættes for patienter med svære symptomer. Det er rart, at FADL’s Forlag er opmærksomme på nye dominerende sygdomme som covid-19 og udvider med relevante kapitler, så man som medicinstuderende på en afdeling kan være beredt på hvad som helst. 

Jeg har studiejob i en akutmodtagelse for børn og unge, og selvom der er forskel på børn og voksne, og at man skal være opmærksom på, at behandlingen og symptomerne kan variere, er denne kittelbog et must have til et studiejob som dette. Det er rart at kunne danne sig et hurtigt overblik over den patient, man sidder med, når det af og til skal gå meget hurtigt. De gode illustrationer og billeder, overskuelige oversigter og skarpe underoverskrifter gør, at man ikke skal lede længe efter det, man har brug for.  

Bogen henvender sig især til medicinstuderende, der enten er i klinik på landets akut- eller intensivafdelinger eller har studiejob på disse, men den kan bestemt også bruges af andre faggrupper eller yngre læger, der er nye på afdelingen.

Info

Akutte medicinske tilstande
Af Nina Skavlan Godtfredsen, Christina Rostrup Kruuse, Andreas Munk Petersen Jacob Tfelt-Hansen, Klaus Nielsen Jeschke og Tina Vilsbøll
FADL’s Forlag
14. udgave
Udgivelse: 2022
ISBN: 9788793810860

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.