- Reklame -

Anmeldelse af Isabella L. R. Sørensen, Medicin, 6. semester.

Som beskrevet på bagsiden ”klæder studerende og nyuddannede sygeplejersker godt på og præsenterer viden om og erfaring med pleje at patienter i onkologisk regi” giver bogen det perfekte indblik i den onkologiske verden, og de væsentligste fakta, man skal vide for at kunne begå sig på onkologisk afdeling. Bogen giver en kort forklaring af de forskellige kræftsygdomme og deres symptomer, så man hurtigt har et opslagsværk til, når man læser om patienterne, og ved hvilke udfordringer de måtte stå overfor i forhold til deres sygdom. 

Derudover er bogen den perfekte håndbog at have med i kitlen på afdelingen, da den har den helt perfekte lommestørrelse, hvilket jeg kan fortælle af egen erfaring. Jeg benyttede selv bogen under mit klinikophold på onkologisk afdeling, og den gav mig en del information, jeg skulle benytte for at kunne følge med, da jeg ikke havde haft om onkologi på studiet endnu. 

Jeg anbefaler denne bog til studerende, som skal på klinikophold på onkologisk afdeling, da jeg selv benyttede den og havde den med i lommen til at slå diverse fagtermer op og kunne følge mere med i, hvad lægerne på afdelingen snakkede om, når de inddelte de forskellige kræftpatienter. Den inddrager også kommunikation mellem både patienter og pårørende, hvilket er meget nyttigt på onkologisk afdeling og også for faget kommunikation, hvilket jeg havde på samme tidspunkt, hvor jeg skulle øve mig i min kommunikation med pateinterne.  

Den er nem at slå op i, da den har alle emnerne skrevet ude i siden ved hvert kapitel, så man hurtigt kan følge med videre, på en travl afdeling. Derfor er bogen en let og overskuelig lommebog til en hverdag på onkologisk som ny på afdelingen.

Info

Håndbog i sygepleje: Onkologi
Af Anne-Dorte Krapper
DKK 179,95
FADL’s Forlag
1. udgave – 135 sider
Udgivelse: 2019
ISBN: 9788793590588

 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.