Home Aktuelle opslag Bliv forsker i et døgn

Bliv forsker i et døgn

0
Bliv forsker i et døgn
Forskningens døgn - SDU - 2022. Grafik: SDU

Så går det løs! Forskningens Døgn på finder sted den 23. april 2022, hvor SDU inviterer dig (og alle andre interesserede) til en masse sjove og underholdende aktiviteter i videnskabens tegn. Her kan du blandt andet blive klogere på konspirationsteorier, opleve en horror-labyrint i SDU’s kælder eller besøge SDU’s helt eget tv-studie – og meget, meget mere! Det er gratis og åbent for både børn og voksne.  

Hele hurlumhejet sker som en del af den landsdækkende videnskabsfestival af samme navn; Forskningens Døgn. Festivalen er et initiativ af Uddannelses- og Forskningsministeriet og har til formål at skabe mødesteder mellem forskere og borgere og hylde forskning og god, gammeldags nysgerrighed. Initiativet er sat i gang i 2005 og foregår hvert år i slutningen af april. I år lander festivalen på dagene mellem den 22. – og 29. april, og det er altså her, at du kan opleve forskning i mange variationer rundt omkring i hele landet. Du kan læse mere om festivalen og de mange forskellige events her.

Men lad os lige vende tilbage til SDU. Du kan nemlig opleve Forskningens Døgn på SDU i både Odense, Esbjerg, Kolding, Slagelse og Sønderborg. Så kan man da tale om landsdækkende! Det foregår på forskellige dage, så for at være sikker på ikke at misse noget kan du med fordel orientere dig i programmet for den by, du er interesseret i. Og som endnu en vigtig lille sidenote – vær opmærksom på, at nogle arrangementer kræver tilmelding.  

Du kan læse mere om Forskningens Døgn på SDU og finde programmerne for de forskellige campusbyer lige her.

Ses vi til Forskningens Døgn?

Kort over aktiviteter og foredrag. Grafik: SDU.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.