Home Aktuelle opslag SDU bevæger sig: Sportshold på SDU

SDU bevæger sig: Sportshold på SDU

0
SDU bevæger sig: Sportshold på SDU
Forskellige-sportshold-på-SDU

Sport. Idræt. Træning. Kært barn har mange navne. Og mon ikke, du er stødt på nogle af dem før. I den her artikel forsøger vi at skabe et overblik over, hvad der findes af aktivitetsmuligheder på SDU inden for den store paraply, som vi vælger at kalde ”bevægelse” med det formål at hjælpe DIG med at finde de gode muligheder på SDU. 

SDU Sport 

SDU Sport er en forening, der tilbyder sportsaktiviteter til SDU’s studerende og ansatte.
Foreningen har på nuværende tidspunkt ikke en hjemmeside tilgængelig, men du kan følge med på deres Facebook her.

SDU Gymnastik  

SDU Gymnastik hører ind under SDU Sport og tilbyder mange forskellige aktiviteter til mange forskellige niveauer – lige fra begynder til øvet. Foreningen afholder flere sociale arrangementer af forskellige arter på tværs af hele foreningen og byder på SU-venlige priser. Læs mere om de forskellige hold nedenunder eller læs mere på SDU Gymnastiks egen hjemmeside.

Breakdance  

Kom og lær de fedeste moves til breakdance! Breakdance består primært af toprock, footwork, freezes og powermoves. Man står op og laver rytmiske bevægelser, og man kommer ned på gulvet og spinner på hovedet, ryg, albue og knæ! 

Spring 

Er du til sammenhold og lækre spring? Så kom til SDU Spring. Dette er holdet for personer på alle tænkelige niveauer af springgymnastikkens færdigheder. Holdet trænes af dygtige instruktører, der brænder for at lære fra sig og give de bedste betingelser for, at du kan udvikle dig. Det skal være sjovt at gå på holdet, så derfor tæller sammenholdet mest, hvor der hvert semester holdes flere fester på tværs af alle holdene. SDU Spring glæder sig til at se dig og din bedste ven på holdet! 

Klassisk ballet 

SDU Klassisk Ballet er for alle niveauer – fra nybegyndere til viderekomne. Klassisk ballet er en gammel, men stadig vigtig dansestil, der er grundlæggende for flere stilarter. Træningen består af både barre- og centerøvelser, samt en ny variation hver måned. Der fokuseres på teknik, koordination og styrke, men mest af alt: at have det sjovt! Kom hen til Sct. Knuds Gymnasium hver tirsdag aften og vær med til at lave pas de bouréess, pirouetter og grand jetés! 

Rytmisk gymnastik 

SDU Rytmisk Gymnastik er for alle niveauer og for piger og drenge. Der er træning hver onsdag på Sct. Knuds Gymnasium. Det er et træningshold, så der er ingen opvisninger og weekend-træning, men der er sociale arrangementer uden for gymnastiktræningen. Mød op, hvis du elsker at lave gymnastik, svede, tonse, danse, lege og grine med en masse medgymnaster! SDU Rytmisk Gymnastik glæder sig til at se jer! 

Parkour 

Effektiv bevægelse igennem byens rum – nu i en springhal! De tager øvelser fra basic parkour og freerunning og træner dem i sikre omgivelser for at kunne forbedre sig. Hvad enten du er begynder, øvet, tidligere elite, skater eller andet, så mød op. Der er plads til alle, så kom og prøv. 

Dans 

Der findes både SDU Dans 1 og SDU Dans 2 – Øvet! Det er dog kun muligt at gå på et dansehold per semester. 

SDU Dans 1 er for letøvede dansere og gymnaster, der kunne tænke sig at blive udfordret og lære en masse nye ting. Vi arbejder med forskellige stilarter over en sæson, hvor vi lover, at der nok skal komme sved på panden. Så hvis du har lyst til en svingom hver torsdag aften i fællesskab med en masse søde mennesker, er det bare om at komme afsted! 

SDU Dans 2 kræver, at man skal være øvet og have gået til dans eller gymnastik før, for det kommer til at gå hurtigt! Holdet er for dem, som er dedikerede, på forhånd regner med at komme HVER gang og har lyst til at nørde og gå i detaljer – så lover de til gengæld, at man kommer til at udvikle sig som danser! 

Jazz 

Der er træning hver mandag på Åløkkeskolen. Målet er at have det sjovt, men også at blive udfordret for at kunne udvikle sig som danser. Vi kommer til at lave en masse jazz, men også prøve kræfter med lidt moderne. SDU Jazz er for begyndere til øvet. Der er ingen udtagelse, så man melder sig bare på (og er velkommen til at spørge, hvis man er usikker på noget). 

Mød op, hvis du er vild med jazz (eller gerne vil blive vild med det), og hvis du ønsker dig et hyggeligt fællesskab med andre ivrige, jazz-dansende, glade mennesker. Der er sørgey for en masse hygge imellem sveden og piruetterne! 

SDU Fitness   

SDU Fitness er SDU’s helt eget træningscenter for studerende og ansatte på universitetet. Det er et træningscenter, som du kender det, med alt godt i udstyr og hold – men til en SU-venlig pris. Der er desuden også lige den fordel, at du kan udnytte dine mellemtimer til at få en workout-session ind. Så er der vist heller ikke flere undskyldninger.  

Du finder deres hjemmeside her.

Syddansk Akademisk Jagtforening 

Er jagt en sport? Det er nok lidt svært at svare på og kommer meget an på, hvem du spørger. Uanset om det er et ja eller nej for dig, har vi valgt at tage det med i artiklen her – for at udbrede kendskabet til, at SDU faktisk har en tilknyttet jagtforening. Foreningen skriver på deres hjemmeside: 

”Syddansk Akademisk Jagtforening er for studerende og ansatte ved SDU med interesse for jagt og friluftsliv. Vi ønsker at udbrede jagt blandt unge, blandt andet gennem vores jagttegnkursus og arrangementer. Vi har været med til at give over 500 jægere deres jagttegn.  

Hos SAJ er det sociale aspekt af jagten i fokus, og vi afholder årlige vildtspisninger, fisketure, arbejdsdage, konkurrencer og meget andet.” 

Her kan du læse mere.

DSIO: De Studerendes Idræt Odense 

DSIO er en mere end 40 år gammel sportsforening for studerende i Odense, som har masser at byde på af bevægelse og fællesskab.  
Foreningen består af seks afdelinger, som hver repræsenterer en idrætsgren. De seks afdelinger er: 

  • Badminton 
  • Basketball 
  • Floorball 
  • Fodbold 
  • Håndbold 
  • Volleyball 

Her kan du læse mere om DSIO.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.