Home Aktuelle opslag Fordomme om hinanden: ”Briller, flannel og snakker altid om Krogerup Højskole!” 

Fordomme om hinanden: ”Briller, flannel og snakker altid om Krogerup Højskole!” 

Fordomme om hinanden: ”Briller, flannel og snakker altid om Krogerup Højskole!” 
Fordomme om hinanden. Foto: Lukas Brammer Jensen. Redigering: Anna Hae Jin Jessen

Er du også typen, der elsker at kigge på mennesker og finde på historier om deres liv, og hvilken uddannelse de har? Uanset om vi vil stå ved det eller ej, vil vi mennesker nok altid associere bestemte karaktertræk og fysisk fremtoning med et specifikt navn, uddannelse eller job, hjemby og så videre. Hvis jeg fortalte dig om en pumpet, skaldet fyr med tribal-tatoveringer på begge arme, hvis eneste glæde i livet er at drikke Monster og køre lidt for hurtigt til ræs på Striben i hans sænket bil med ekstra subwoofer i bagagerummet, xenonlygter og LED-lys i hele kabinen. Hvad hedder han? Hvis du tænker Brian, ved du præcis, hvad jeg snakker om.  

Fordomme på SUND 

For at teste jer og jeres fordomme spurgte vi på vores Instagramprofil, @sundoghed, om I virkelig er de menneskekendere, I selv går og tror. Vi snappede billeder af syv SUND-studerende på gangene på SDU og bad jer gætte, hvad de læser, hvorfor I tror det, samt hvilke karaktertræk I forbinder de specifikke uddannelser med. Hvis du missede segmentet, ligger billederne af vores studerende under highlightet UDDANNELSER. Svaret får du her.  

Som størstedelen af jer gættede på, læser Daniel og Line medicin. Emil troede I også var mediciner, men han er altså biomekker. Daniels svar var ret entydige, men Line ligner åbenbart også en, der kunne læse folkesundhedsvidenskab. Det er til gengæld den uddannelse, Kristina er i gang med, selvom I havde 50/50 medicin og psykologi på hende. Nu vi snakker psykologi, så er det altså det, Jeppe læser, selvom langt størstedelen af jer mente, han udstrålede idræt, men idrætterne er åbenbart ikke så nemme at kende alligevel. Morten læser nemlig idræt, men han kunne gå for det hele. Til gengæld er ingen i tvivl om, at Sebastian læser audiologi. Så hvorfor var I spot on med nogle, men langt fra med andre? Lad os se nærmere på, hvad I mente kendetegner SUND-uddannelserne.

Vi gør opmærksom på, at nedestående karakteristika skal forstås som en joke, og at det er vores kære følgere på Instagram, der har været på sagen med alle fordommene. Der er plads til alle på SUND. 

Medicin 

Skulle du spotte én med cykelhjelm, er det højst sandsynligt en af de kommende læger på SDU. Udseendemæssigt er de ordinære og ligner alle andre. De er dog også opgivende på livet og er konstant trætte. Pigerne er lyshårede og laver ikke andet end at strikke og fylde deres flotte fancy vandflasker op, mens de snakker om, hvor stressende det er at gå på universitetet. Drengene er til gengæld rigtig flinke og er altid klar på at feste og tylle nogle bajere på Epstein. 

Klinisk biomekanik  

Er du biomekker eller biolækker? Hvis du læser biomekanik, er du høj, flot, veltrænet, stærk, lækker og smuk. Du kunne have læst idræt, fordi du egentlig udstråler fitness, men du var for nørdet, så du måtte gå andre veje. Du synes alligevel, at det er meget sejt, at folk tror, du læser idræt, så du møder ofte op til forelæsninger i stramt træningstøj og fortæller om, hvor markeret din musculus biceps brachii er blevet. 

Folkesundhedsvidenskab  

Det er ikke nogen, man ser, og hvad fanden er folkesundhedsvidenskab egentlig?  Skulle du være så heldig alligevel at spotte en, så bruger de briller, går i flannel, er politisk aktive og snakker konstant om dengang, de var på Krogerup Højskole. Skulle du være så heldig, at du ser dem igen dagen efter, kommer de i striktrøjer, pigerne har fået flettet hår og ser egentlig lidt flippet ud. Hvis du ikke vidste bedre, kunne en FSV’er snildt gå for at læse psykologi.  

Audiologi  

Gemt langs væggen sammen med FSV’er, finder du audiologerne. De er nogle små stille mennesker, der aldrig taler og bryder sig ikke om, når andre taler for højt omkring dem. De foretrækker at have noise cancelling hørebøffer på for at skåne deres sarte øregange. Pigerne har grydepandehår og drengene bruger firkantede briller.  

Idræt  

De dumme biomekkere. De er lige så veltrænet, hvis ikke mere, men til gengæld har de glemt hjernen på bunden af deres proteinpulver. De er bøvet og ser som regel blanke ud i ansigtet. De liver kun op, hvis du spørger dem ind til, hvilket mealprep de har brugt hele søndagen på at lave. På SDU’s gange er det dem, der jogger fra lokale til lokale i stedet for at gå som alle andre. På Nedenunder til fredagsbar er det dem uden trøje på.  

Psykologi  

FSV’er og psykologer ligner hinanden. Forskellen er, at psykologistuderende har øjne, der kan kigge dig lige ind i sjælen. Ret skræmmende, men på den gode måde. De er interesseret i, hvordan du har det, men om det er, fordi de bruger dig som casestudy, eller de oprigtigt er interesseret, er ikke til at vide. Pigerne har lyst hår og bruger læsebriller. De går i fint afslappet tøj, gerne med en langærmet skjorte med strikvest udover. Drengene, tænker du? Læser drenge overhovedet psykologi? 

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments