Home Aktuelle opslag De bedste læsepladser på SDU 

De bedste læsepladser på SDU 

0
De bedste læsepladser på SDU 
Læsesale på SDU. Foto: Leila Sabanovic. Redigering: Anna Hae Jin Jessen

Hvor sidder man allerbedst, når man arbejder? Det er nok meget forskelligt afhængigt af, hvem man er og hvad man har brug for i sine omgivelser – men mon ikke, der er nogle ting, som bare er universelt nice. I anledning af, at jeg skriver bachelor lige nu, har jeg nemlig været på jagt efter de bedste læse- og skrivesteder på SDU – og er fundet frem til nogle stykker. Så hvis du mangler et godt spot til din læsning eller opgaveskrivning, kan du læse med her.  

24/7 læsesalen 

24/7 læsesalen. Foto: Leila Sabanovic.

Her er god plads. Her er stille. Stolene er ret ok. Der er store vinduespartier, så også rigtig godt med lys. Skulle det være sådan, at det naturlige lys ikke er helt nok for dig, er der også skrivebordslamper til rådighed ved alle (læs: de fleste) pladser i varierende funktionsniveau. Og så er der faktisk åbent 24/7 – her kommer skrivebordslamperne også til nytte.  

All in all er læsesalen nok min personlige favorit. Toppen af poppen om man må sige. 

Skal du sidde og hyggesnakke lidt med studiekammeraterne, mens I arbejder, er det dog ikke læsesalen, du skal på. Men vil du sidde et sted med ro og rigeligt plads, kan det være, at det er noget for dig. Og så er der også plus point for en god lokation cirka midt på Gydehutten – som gør, at salen er i nærheden af både kantine, toilet og biblioteket.  

Den flyvende læsesal 

Trappe op til den “flyvende læsesal”. Foto: Leila Sabanovic.

Okay, så det officielle navn er måske ikke Den flyvende læsesal. Men det kunne det lige så godt være. Den læsesal, jeg snakker om, finder du nemlig lige over Campustorvet – og ligner lidt, at den svæver over torvet. Og selvom den for tiden er lukket grundet nedstyrtningsfare, skal du ikke lade dig afskrække.  

Der er plus point for udsigt ned til Campustorvet og justerbare skrivebordslamper. Stolene er også her ret ok, og der er dejligt roligt. Der er desuden væsentligt mindre end 24/7 læsesalen, hvis man er mere til det. På minusfronten er der den føromtalte nedstyrtningsfare. Den kunne man nok godt være foruden.

Tag et kig ned ad gangene 

Gangen. Foto: Leila Sabanovic.

Vangene, Agrene, Bøgene, Krogene og Knoldene er de tilstødende gange, du møder, når du går ned ad Gydehutten. Går du ned ad dem, finder du flere områder med siddepladser i form af sofaer, almindelige borde og barborde. Der er desuden en masse planter og vinduespartier med naturligt lys også.   

Områderne er ret hyggelige at sidde ved, og man kan skjule sig lidt bag planterne. Afhængigt af hvor og hvornår du er der, er der enten lidt til den støjende side eller superstille. Så kig dig lidt omkring på de forskellige gange.

Pluspoint for printer lige i nærheden. Og de mange planter. 

Biblioteket 

SDU’s bibliotek rummer over et stort areal. Og det betyder også, at der er mange forskellige steder og muligheder for læsepladser. Så her er der et par underkategorier 

Runde borde  

Lidt spredt over hele biblioteket er der de runde borde, som man kan sidde flere mennesker ved. De er hyggelige, hvis man er flere, men der kan være lidt lang vej til en stikkontakt ved nogle af bordene. Så kig lige en ekstra gang, hvis du har brug for at oplade undervejs.  

Det er desuden praktisk at være på biblioteket, hvis man vil være i nærheden af semesterstartshylden eller printeren. Man kan jo altid sætte sig ved sit instituts område. Har man til gengæld brug for ro, skal man nok lede lidt videre. Biblioteket bliver flittigt brugt til gruppearbejde, så ren stilhed får man ikke. 

Enkeltmandslæsepladser 

Lidt ala læsesalen, er der også enkeltmandslæsepladser placeret forskellige steder på biblioteket. De minder på mange måder om læsesalene – med den fordel, at du er på biblioteket og som sagt har let adgang til bøger og printer af den grund. Der er til gengæld ikke lige så stille som på læsesalene. Men hvis man godt kan lide lidt baggrundsstøj, er det måske løsningen.  

Barborde 

Stort nej herfra.  

Studiecelle (på biblioteket) 

Biblioteket har ni studieceller, som man frit kan booke. Det er små lokaler med bord, stole og whiteboard. Så har du dit eget space, hvor du kan tage studiegruppen med hen. Til gengæld er der ikke nogen dør til lokalet, men i stedet en stående opslagstavle, som du kan rykke foran døråbningen for at få lidt privatliv – det lukker dog ikke støj ude.  

Du kan læse mere om booking af studieceller her.

Book et lokale 

Udover studieceller kan du også booke et lokale på SDU – både på Campusvej og i Winsløwparken. Lokalerne er mange og forskellige, men til fælles for dem er, at der er en dør til lokalet. Det er nok den vigtigste forskel fra studiecellerne.  

Du kan læse mere om booking af lokaler her.

Udforsk! 

Vigtigst af alt – udforsk selv Campus! Du kender selv dine egne behov bedst, så hav øjnene åbne næste gang, du går rundt på Campus og vær nysgerrig. Det kan være, du falder over det vildeste studiespot, som bare er helt perfekt! 

Og når du gør det (eller hvis du allerede har fundet det), skal du være mere end velkommen til at sende det til os på Sund & Hed. Det kan du gøre lige her!

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.