Home Aktuelle opslag Trepanation til en højere bevidsthed 

Trepanation til en højere bevidsthed 

0
Trepanation til en højere bevidsthed 

At bore et hul igennem sit kranie lyder umiddelbart hverken særligt fristende eller rart. Men tænk sig, hvis det kunne lede til en højere bevidsthed – ændrer det på sagen? Nok ikke for den almene person, der holder af sit hoved uden borehuller. Men det gør det for nogle, som vælger at begive sig ud i boringen – også kaldet trepanation – med henblik på at opnå en permanent følelse af at være høj. Hvordan kan det mon være? 

Trepanation 

Trepanation er en kirurgisk procedure, som går ud på at bore huller i kraniet. Det er en af de ældste medicinske procedurer, som er kendt i menneskelig historie og er blevet udført i omegnen af 5000 år. Trepanation blev brugt som behandling mod diverse lidelser – herunder hovedskader og smerte. Nogle forskere mener også, at proceduren blev brugt til at hive ånder fra kroppen i ritualer. Det er en procedure, som patienten ofte ville overleve, og hvis hoved ville hele efter indgrebet.  

Trepanation blev praktiseret i vid udstrækning indtil det tidlige 16. århundrede.  

Trepanation i dag 

Hvilken rolle spiller trepenation så i dag? Andet end at være en del af historie-undervisning. Og hvad havde det lige med højere bevidsthed at gøre? 

Den moderne medicin 

At bore huller i nogens kranie er stadig noget, der bruges i moderne medicin. I dag hedder det dog kraniotomi og formålet hermed er at fjerne en mindre del af kraniet for at få adgang til bestemte dele af hjernen, der kræver behandling i forbindelse med eksempelvis hjernelæsioner eller tumorer. Som den største forskel fra den antikke trepanation og en kraniotomi sættes stykket af kraniet tilbage i en kraniotomi – gerne så hurtigt som muligt.  

Den selvvalgte trepanation 

Kraniotomien er ikke det eneste levn fra den antikke procedure. At bore huller i kraniet har hos nogle fået status som en vej til højere bevidsthed, at være høj for evigt eller behandling for udfordringer med det mentale helbred. Trepanation udføres således af nogle på eget kranie i et forsøg på at opnå disse effekter.  

Kurere depression og angst. Gendanne ungdommelig vitalitet. Forevige den flygtige følelse af at være høj. Opdage nye måder at være i verden på.  

De ovenstående er alle blevet beskrevet som de positive og fantastiske effekter af trepanation og har lagt til grund for fleres forsøg heraf på sig selv. Det er nemlig ikke lige let at finde en læge, der er villig til at udføre proceduren. Men der hviskes om, at det kan lykkes at finde læger i Egypten eller Mexico, som – for en væsentlig sum penge – er villige til at udføre trepanationen. Har man ikke mulighed for det, er det bare frem med den elektriske boremaskine.  

Personlige beretninger 

Her er videre læsning om nogle kendte trepenationsentusiaster, hvis du skulle have lyst til at blive endnu klogere på konceptet. Vær dog opmærksom på, at der kan indgå grafiske beskrivelser og billeder. 

Joe Mellen 

https://www.vice.com/en/article/exq9yk/meet-the-man-who-drilled-a-hole-in-his-own-skull-to-stay-high-forever

Amanda Feilding 

https://www.vice.com/en/article/bnj4qv/drilling-a-hole-in-your-head-for-a-higher-state-of-consciousness

https://blogs.scientificamerican.com/cross-check/can-a-hole-in-your-head-get-you-high/

Dokumentar ”Heartbeat in the Brain”, hvor Feilding udfører trepanation på sig selv.  

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.