Home Aktuelle opslag 6 gode råd til CV’et 

6 gode råd til CV’et 

0
6 gode råd til CV’et 
CV_Artikelbillede. Christian Baeksted Jessen. Colourbox.

1. Fang arbejdsgiveren på 30 sekunder 

30 sekunder er typisk den tid, det tager for en arbejdsgiver at vurdere, om du er kvalificeret til jobbet på baggrund af dit CV. Derfor er det vigtigt, at dit CV er overskueligt, godt struktureret og har de informationer med, som et CV skal indeholde. 

Brug tid på et godt layout, der er læsevenligt og overskueligt. Du finder masser af gode layouts på for eksempel Canva, men du kan også køre det helt simpelt. 

2. Skil dig ud med en faglig profil 

Omkring 80% af alle arbejdsgivere starter med at læse CV’et. Så start dit CV med en profiltekst. Den fungerer som en teaser, hvor du får fortalt det vigtigste om dig selv i forhold til den konkrete stilling du søger. Teaseren skal ikke være særlig lang – 4-5 linjer er nok. Start med din faglige baggrund, byg så på med din faglige passion. Udvid så med dine faglige kompetencer og slut af med dine personlige kompetencer. Du kan også kalde din faglige passion for motivation. Uanset hvad, så er en klar motivation noget, som arbejdsgivere lægger stor vægt på.

Eksempel på CV-teaser.

3. Fokuser på modtageren når du beskriver din uddannelse 

Når du skriver om din uddannelse, så målret dem den stilling du søger. Skriv ikke kun hvad du har læst, men uddyb lidt om din uddannelse 

Skriv, hvad dit fokus har været, og fremhæv de projekter eller fag, der har været særlig relevante for det job, du søger. Du kan tage punkter med som:  

  • Specielt fokus 
  • BA-opgave eller speciale 
  • Relevante fag eller opgaver 
  • Kompetencer 
  • Rød tråd 
  • Hvilke opgaver du kan løse med uddannelsen 

Det er ikke sikkert, virksomhederne kender din uddannelse eller kan se, hvorfor den er relevant for dem – hjælp dem derfor på vej. Kig på, hvad der er relevant for jobbet og sorter efter det. Det kan være forskelligt, hvad du skal lægge vægt på. Husk derfor at gennemskrive dine punkter hver gang.

4. Tænk over længden 

Et CV må ikke være for langt – men heller ikke for kort og intetsigende. En god længde for en nyuddannet vil typisk være på 2-3 sider, men det afhænger selvfølgelig af, hvor meget erhvervserfaring, du har. Fylder dit CV kun én side, skal du overveje, om du har fået det hele med, og om du har sat nok ord på dine erfaringer. 

5. Uddyb din erfaring og husk din øvrige erfaring 

Tænk over det samme som under uddannelse – uddyb og hjælp din modtager på vej. Det siger ikke meget at skrive, at du har været studentermedhjælper et sted. Her kan du uddybe med punkter, som for eksempel: 

  • Ansvarsområder 
  • Resultater 
  • Opgaver 
  • Projekter 
  • Udbytte 
  • Kompetencer 

Husk din øvrige erfaring – Har du haft frivilligt arbejde eller har du været i praktik? Så skal det også med på dit CV.  

6. Få hjælp og feedback 

Brug den hjælp og feedback, du har mulighed for. Hvis du kender en, der har fået job, så spørg om du ikke må lure lidt tricks af i vedkommendes CV og ansøgning. Eller hvis du kender en, der er skarp til korrektur, så spørg om vedkommende ikke vil hjælpe dig.  

Du kan også bruge Karrierevejledningen på SDU. De hjælper dig både med at få beskrevet din uddannelse, målrettet dit CV eller hvad du ellers finder svært.  

Du kan kontakte på dem karriere@sdu.dk eller læse mere på www.mitsdu.dk/karriere   

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments