Home Aktuelle opslag DANEMO – en kommunikationscentral

DANEMO – en kommunikationscentral

0
DANEMO – en kommunikationscentral
DANEMO logo

Er du også interesseret i molekylærbiologien og kunne tænke dig at forske eller arbejde for et institut i Europa, men samtidig synes, at det er liiidt svært at finde hoved og hale i? Så frygt ej. DANEMO står til rådighed. Vi har snakket med Amalie Hallberg, som er studentermedhjælper på projektet, om hvad det er netop DANEMO kan gøre for dig.

Hvad er DANEMO?

DANEMO er den danske kommunikationscentral for EMBL (European Molecular Biology Laboratory) og EMBOs (European Molecular Biology Organization) muligheder. EMBL og EMBO er fantastiske organisationer, fordi de kan bære dig hele vejen igennem din videnskabelige karriere lige fra bacheloren til arbejdsmarkedet”, forklarer Amalie. “Man kan være medlem af EMBL og EMBO, men alle kan søge funding fra dem til projekter.” 

Derudover har DANEMO også et socialt aspekt. “Fokus i DANEMO er at sprede viden om EMBL og EMBO, så vi kan få flere danske forskere til europæiske institutter. Samtidig har jeg selv et brændende ønske om at gøre DANEMO til ikke kun et kommunikationsnetværk, men også et socialt netværk blandt andet gennem et nylanceret studieambassadørprojekt”, fortæller Amalie og uddyber: “I ambassadørprojektet vil vores hovedfokus være på de studerende. Det gælder både dem, der læser en bachelor eller kandidat, men også de Ph.d.-studerende. Her skal vi have noget peer-to-peer kontakt”. 

Mellemledet

I følge Amalie fungerer DANEMO som et mellemled: “Vores primære opgave er at kommunikere diverse muligheder fra EMBL og EMBO til danske affilierede. Det gælder altså, at alle, der studerer eller arbejder i Danmark, kan søge, man behøver ikke at være dansk statsborger. Vi er med til at give et overblik over mulighederne og hjælper også gerne folk igennem selve ansøgningsprocessen, hvis der er behov for det. Vi fungerer som mellemleddet mellem EMBL/EMBO og den søgende kandidat. Vi skal derfor betragtes som en mulighed for en hjælpende hånd”.

Kurser og webinarer

DANEMO tilbyder også kurser og webinarer. “Nogle af kurserne, der afholdes, koster penge i forhold til kost og logi, hvis det foregår i udlandet. Langt de fleste kurser og webinarer er dog gratis at deltage i”, fortæller Amalie. “På vores hjemmeside kan du blandt andet finde link til flere gratis webinarer fra EMBL for eksempel guides om RNA-familier, udforskning af genomet og meget mere”.

Fremtiden for DANEMO

Hvad fremtiden bringer for DANEMO, kan Amalie også kaste lidt lys over: “Som sagt er vi ved at lancere et studieambassadør forløb, hvilket bliver rigtigt spændende. Vi er også ved at arrangere et stort symposium, der kommer til at foregår d. 3. – 4. november i Aarhus, hvor der kommer spændende nationale men også internationale talere. Dette bliver en mulighed for både professorer og studerende til at dele deres forskning med andre interesserede. Symposiumet er primært tiltænkt Ph.d.-studerende, men alle er velkomne til at deltage. EMBL har desuden lige lanceret det nye program for 2022 – 2026: “Molecules to Ecosystems”. Dette er en game changer for os, da vi før har været ekstremt fokuseret på molekylærbiologien, men nu breder interessen sig ud til alle grene af naturvidenskaberne. Dette synes jeg personligt er rigtig fint, når man kan se på naturvidenskaben som én interaktiv helhed, fremfor at betragte hvert element for sig”.  

Find DANEMO

Lyder det som noget for dig, og kunne du tænke dig at vide mere, kan du til dagligt finde DANEMO på twitter, LinkedIn og deres hjemmeside, som du kan finde længere oppe i artiklen. På hjemmesiden kan du blandt andet tilmelde dig det månedlige nyhedsbrev, hvor der deles de nyeste projekter, relevante nyheder, spændende karrieremuligheder samt fellowships, grants og legater, der kan søges den specifikke måned. DANEMO hovedkontoret findes til dagligt ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik på Aarhus Universitet, men ledelsen består af medlemmer fra alle de danske universiteter, derved kan du altid finde en med kendskab til DANEMO på SDU.

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments