Home Aktuelle opslag Foreningsfestival

Foreningsfestival

0
Foreningsfestival
Foreningsfestival. Foto: Anna Jessen

Foreningslivet på Det Sundhedsfaglige Fakultet favner bredt, og netop derfor er der rigtig mange studerende på fakultetet, som er aktive i en forening. Som tak for deres frivillige arbejdskræfter blev der derfor i år afholdt Foreningsfestival for alle aktive medlemmer i foreninger på SUND. 

Relationer på tværs 

Som frivillig i en forening har man mulighed for at få erfaring og gode oplevelser inden for ens interesseområde, men man har også rig mulighed for at skabe relationer med andre unge på SUND.  

Studerende til festival
Foto: Anna Jessen

Sidstnævnte var særligt i fokus, da der den 17. september for første gang blev afholdt Foreningsfestival på SDU.  

På tværs af studier, foreninger og årgange blev arrangementet afholdt, og dagen var nøje planlagt med konkurrencer og lege, der rummede alt fra olympiade med stafet på hoppedyr, til musikkonkurrence og beer-pong-turnering.

Der blev også taget højde for, at foreningerne ikke nødvendigvis er lige store – der var nemlig intet krav om, at hvert hold kun måtte indeholde frivillige fra samme forening. Det gjorde, at der deltog mange blandede hold, og på disse hold var der rig mulighed for at møde nye mennesker.  

Til frivillige fra frivillige 

Foto: Mathilde Dahlin Bennetsen

Det er frivillige i foreninger, der selv har været primus motors på at få et sådant arrangement stablet på benene. Og dette vidner blot om den positive effekt det har på selve studiemiljøet, når foreningslivet trives allerbedst.  

Stemningen var også på sit højeste i det hvide festivalstelt på parkeringspladsen nær anatomi-indgangen.  Da festivalen løb af stablen klokken 14, artede vejret sig til de første konkurrencer, men hen ad aftenen måtte de studerende søge ly for regnvejret i teltet, og dette gav kun grobund for endnu mere hyggen og minglen med hinanden på tværs af foreninger. 

For blot 75 kroner var der inkluderet billet til festivalen, to drinksbilletter og et måltid aftensmad i madvognen KAO Thai, som ankom til parkeringspladsen ved 18-tiden.  

Man kan også altid regne med god stemning og iskolde sodavand og øl, når Epstein Bar er til stede. Og det var de naturligvis. Desuden serverede de også serveret lækre slush-ices, og det var et kæmpe hit blandt de studerende.

 

Ses vi næste år? 

Foodtruck
Foto: Mathilde Dahlin Bennetsen

Det vellykkede arrangement rummede i år omkring 75 studerende, men idéen er, at konceptet med tiden skal vokse sig større. Det er håbet og planen, at der vil komme en lignende festival næste år, og at endnu flere frivillige kunne have lyst til at deltage.

Arrangementet er først og fremmest foreningernes måde at sige tak for alle de frivillige arbejdskræfter, de studerende ligger i at være aktive medlemmer.  

Forhåbentligt kan det dog også være med til at gøre, at flere studerende overvejer muligheden for at komme med i en forening. SUND’s foreningsliv har stort set et tilbud til en hver smag, og det kan give utroligt meget at være aktiv inden for en forening med fokus på noget, man selv har interesse for.   

Festtelt
Foto: Mathilde Dahlin Bennetsen

Det var i hvert fald fedt at se så mange engagerede studerende hygge sig med hinanden, og forhåbentligt kan konceptet vokse sig endnu større med tiden.  

Så tøv ikke, hvis du har gået med en lille drøm i maven om at blive frivillig i en forening – og glæd dig til et brag af en Foreningsfestival til næste år. 

 

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments