Home Aktuelle opslag Hjælpetilbud på SDU

Hjælpetilbud på SDU

0
Hjælpetilbud på SDU
Hjælpetilbud på SDU. Grafik: Christian Bæksted Jessen / Colourbox

Der kan være mange grunde til, at man som studerende har brug for hjælp eller vejledning – og der er mange forskellige typer af hjælp at hente. Det gælder, uanset om man er ny studerende eller lige ved at være færdig. Fælles herfor er dog, at uden at vide, hvor hjælpen findes, kan man ikke gøre brug af den.  

Derfor forsøger denne artikel at give dig et overblik over de forskellige hjælpetilbud, der findes på SDU. Så er du forhåbentligt dækket godt ind til næste gang, du er i tvivl om, hvad du skal stille op med alle dine SU-spørgsmål eller hvem du skal spørge om hjælp, når du vil søge orlov. Læs med her! 

– Studieservice

Studieservice er stedet, du kan henvende dig med, hvad end du har af spørgsmål og enten få hjælp med det samme eller blive henvist videre til den rette på SDU. Her kan du få hjælp til forhold omkring dit studie (frist for optagelse, generelle regler, registrering og så videre), vejledning af forskellige typer (eksempelvis SU og SPS), få vist vej og få info om svømmehallen. Det er også her, du kan få hjælp til IT, studiekort, andre digitale spørgsmål og print.  

Du kan læse mere her om studieservice her samt se åbningstider og kontaktformer.

– Studie- og trivselsvejledning

Studie- og trivselsvejledning kan hjælpe dig med akademisk praksis, studieteknikker, (mis)trivsel på studiet og meget mere. Du kan booke en samtale med en studie- og trivselsvejleder, hvor I kan tale om lige præcis det, du har brug for.  

Studie- og trivselsvejledningen har også en masse andre ressourcer, du kan benytte dig af; herunder podcast og webinarer. Du kan læse mere om de forskellige muligheder og kontaktformer her.

– Optagelsen

Optagelsen på SDU kan hjælpe dig med spørgsmål relateret til optagelse på både bachelor, kandidat og efteruddannelse – samt studieskift undervejs. Det kunne være spørgsmål relateret til adgangskrav, ansøgning, tvivl, sidefag, tilvalg og meget mere. 

Du kan læse mere om Optagelsen her, samt se hvilke ressourcer og kontaktformer der findes. 

– SDU International

Ved SDU International kan du få hjælp og rådgivning omkring ophold i udlandet. Du kan få besvaret spørgsmål relateret til praktikpladser, ansøgninger, optagelse, økonomi, praktiske spørgsmål, muligheder for udlandsophold, godkendte fagpakker, relevante universiteter, merit og meget mere. 

Du kan læse mere her og se, hvordan du kommer i kontakt. 

– Syddansk Elite

Syddansk Elite er en enhed på SDU, som hjælper elitesportsudøvere med at tage en universitetsuddannelse sideløbende med deres sportskarriere. Her kan man som elitesportsudøver få hjælp praktiske forhold relateret til det at være universitetsstuderende med et andet udgangspunkt, samt få tilknyttet en study-buddy, der kan hjælpe med de konkrete ting på studiet.  

Man skal ansøge om at blive optaget ved Syddansk Elite. Du kan læse mere om, hvad Syddansk Elite tilbyder, samt ansøgningsprocessen her. 

– Specialpædagogisk støtte (SPS)

SPS er hjælp til studerende med særlige udfordringer. Det kan være, hvis man har en psykisk diagnose eller neurologisk lidelse, en fysisk funktionsnedsættelse eller at man er ord- eller talblind. Det er en ordning, der skal sikre at alle studerende kan tage uddannelse på lige vilkår. Hjælpen er tilrettelagt dine specifikke behov.  

Du skal søge om at få SPS. Du kan læse mere om, hvad SPS er samt hvordan du søger her.

– SU-kontoret på SDU

SU-kontoret på SDU vejleder om SU-regler og kan hjælpe dig med at navigere i alt relateret SU, ungdomskort, kilometerpenge, tillægsklip, barselsklip og meget mere. 

Du kan læse meget mere her, samt se kontaktformer på SU-kontoret på SDU. 

– Karrierevejledningen (RIO)

Karrierevejledningen guider dig til alt relateret til karriere, job (både studiejob – men også det første job som nyuddannet), iværksætteri og kompetenceafklaring. Det sker via karrieresamtaler (personlig vejledning), podcasts, gruppersparringer og mange andre ressourcer som du kan læse mere om her. Her kan du også se, hvordan du kan komme i kontakt med Karrierevejledningen og booke vejledning. 

– Biblioteket

Biblioteket er en kæmpe ressource, hvor du både kan få hjælp og vejledning. Du kan booke en bibliotekar eller få kvik-hjælp af en bibliotekar, hvis du eller din skrive- eller studiegruppe for eksempel har brug for specifik og individuel hjælp til litteratursøgning til en opgave. Derudover er der en masse ressourcer, der kan hjælpe dig godt på vej på egen hånd, samt kurser og workshops som du kan tilmelde dig med emner relateret til referencehåndtering, litteratursøgning og meget mere. 

Du kan læse mere om, hvordan du kontakter biblioteket og booker personlig vejledning her, kurser og events her og generel info og genvej til ressourcer her. 

– Studenterpræsten på SDU

Studenterpræsten på SDU står til rådighed for personlige samtaler om lige det, du kunne have brug for at tale med nogen om. Det kan være sorg, venskaber, ensomhed eller noget helt andet. Det er et fortroligt rum, hvor samtalerne foregår under absolut tavshedspligt. Selvom det hedder Studenterpræsten behøver du ikke at være troende for at benytte dig af tilbuddet – alle er velkomne hos Studenterpræsten uanset nationalitet eller religiøst trossamfund.  

Du kan læse mere om Studenterpræsten her og booke en samtale.  

– Psykologisk rådgivning på SDU (Forskningsklinikken på Institut for Psykologi) 

Som studerende har du mulighed for at få gratis samtaleforløb ved Forskningsklinikken på Institut for Psykologi. Samtalerne kan handle om stress, ensomhed, livskriser eller andre udfordringer man kan stå i. Samtalerne varetages af psykologistuderende på kandidaten, der er i praktik i klinikken og foregår under tæt faglig vejledning og supervision er autoriserede og erfarne psykologer fra Institut for Psykologi. Alle samtaler og forløb er underlagt tavshedspligt. 

Du kan læse mere om klinikken, og hvordan du kommer i kontakt med den her.

– Studenterrådgivningen

Denne artikel hedder godt nok hjælpetilbud på SDU, men her er en lille afstikker, som er for god til ikke at have med. Studenterrådgivningen er ikke en del af SDU, men er en organisation, der yder gratis social- og psykologhjælp til studerende på videregående uddannelser. Du kan få hjælp ved Studenterrådgivningen så længe du er studieaktiv på en SU-godkendt videregående uddannelse. Du kan få hjælp til alt fra psykiske udfordringer samt mere praktiske spørgsmål om SU, barsel eller sygdom. Der er mange muligheder for hjælp – herunder grupper, individuel hjælp, online hjælp og andre ressourcer. De fysiske samtaler foregår på UCL i Odense – enten i C eller M.  

Du kan læse mere på deres hjemmeside her, booke en samtale her og læse mere om de konkrete forskellige tilbud her. 

 

Skriv til os på sundoghed@sundoghed.dk, hvis du kender til eller støder på et tilbud, som du synes mangler på listen. 

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments