Home Aktuelle opslag Perler i Brandts Klædefabrik 

Perler i Brandts Klædefabrik 

0
Perler i Brandts Klædefabrik 
Skjulte perler. Grafik: Michael Bæksted Jessen. Billedeelementer: Colourbox

Vi fortsætter vores virtuelle byvandring fra Odense C større gader til de mindre passager og områder. Denne gang stopper vi i Brandts Klædefabrik, som også beskrives som Byen i Byen. Så er dig og din læsemakker trætte af altid at læse, og føler I, at I ikke laver andet, så guider vi jer igennem den perfekte cheat day i Brandts Klædefabrik. 

 

Nomenklaturen 

Brandts Passage. Foto: Josefine Malou Rasmussen

Inden vi fortæller dig om alle perlerne, beliggende i Brandts Klædefabrik, skal vi lige have styr på nomenklaturen. Brandts Passage starter ved Cuckoo’s Nest i Vestergade og løber frem til Amfipladsen. Brandts – Museum for Kunst og Visuel Kultur er navnet på museet, som ligger bag Amfipladsen. Brandts Klædefabrik dækker over hele området – inklusivt Brandts Passage, Brandts Kunstmuseum, Farvergården og Amfipladsen.

 

 

Fredo’s Coffee Right 

Vi starter selvfølgelig med en kop kaffe til at vågne på. Fredo’s er, ifølge dem selv, det bedste fra begge verdener – med italiensk kaffe på en fransk café. Udover de mange klassiske kaffer kan I også prøve deres frozen blends enten med eller uden kaffe, milkshakes eller forskellige varme chokolader – også hvid chokolade! Det er desuden muligt at nappe en grillet sandwich, pizza eller snacks fra både Odense Chokoladehus eller Det Gode Brød til at få stillet den lille sult, når nu vi har planlagt en travl dag for jer.  

 

Creative Space  

En café hvor kaffen ikke er i centrum, men keramikken derimod er. Her skal I nemlig male jeres helt egen keramik, som I efterfølgende får brændt og får med hjem. I kan eventuelt male en kaffekop til hinanden. Med 300 typer keramik er der noget for en hver smag, hvad end det så er kopper, skåle, fade eller vaser, som I er ude efter. Vil I hellere male keramikken hjemme i fred og ro, er det desuden muligt at bestille takeaway keramik.  

 

Kong Volmer 

Så er det tid til frokost, og i dag står den ikke på kedelige leverpostejmadder med våd agurk. I dag står den på rigtig frokost. Kong Volmer er også kendt som kongen af smørrebrød, hvilket ikke er underligt, da deres motto lyder: ”En dag uden smørrebrød er en spildt dag”. Og helt ærligt, hvem kan sige nej til et kæmpe stykke smørrebrød med en iskold IPA til? Ikke os i hvert fald. 

 

Brandts Kunstmuseum

Efter frokost skal I selvfølgelig på Brandts Kunstmuseum og udforske kunsten. På museet findes både de faste udstillinger, men museet er god til at skifte ud af de midlertidige udstillinger, hvilket gør, at der (næsten) altid er nye udstillinger at opleve. Udover malerier, fotografier og tegninger finder man ofte kunstinstallationer med henblik på, at tilskueren skal udnytte andre sanser end blot synet. Efter at have tilbragt et par timer blandt udstillingerne kan I lige nå en kop kaffe mere i museets café, hvor man sidder omringet af kæmpe vægmalerier og skulpturer.  

 

Studenterhuset

I kunne alligevel ikke undvære bøgerne helt, og tager derfor på Studenterhuset, hvor I genopfrisker, hvad det egentlig var, som forelæseren snakkede om i går, mens I drikker en af de mange forskellige fadøl, som er på hanerne. Studenterhuset drives af frivillige ved mottoet: ”Af studerende – for studerende”. Studenterhuset afholder også mange forskellige arrangementer og events – blandt andet karaoke aftener, Beer & Science samt cozy intimkoncerter. Formålet med Studenterhuset er at give de studerende et sjovt sted at læse, hvor man kan mødes på tværs af studieretninger og styrke det sociale nærvær.  

 

Café Biografen

Jeres study cheat day bliver sluttet af hos Café Biografen. Her spiser I først aftensmad i caféen, hvorefter I skal se film i en af de små biografsale. Café Biografen har ofte film på programmet, som ikke spilles hos de store biografer. Salene er små og hyggelige, hvilket er perfekt til den indiefilm, som I har valgt at se. Café Biografen står desuden for flere arrangementer – blandt andet Open Air Film, Sommerdans og Musik under Markisen.  

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments