Home Aktuelle opslag SUND’s nye hjem – Det skal du vide som studerende  

SUND’s nye hjem – Det skal du vide som studerende  

SUND’s nye hjem – Det skal du vide som studerende  
Nyt SUND. Grafik: Michael Bæksted Jessen

SUND’s nye hjem er lige om hjørnet – et kommende hjem med det øvrige af SDU, der forhåbentlig kommer til at skabe øget samhørighed. Visionen med denne nye bygning er både øget fællesskab på SUND og de øvrige uddannelser på universitetet, men også sammenhæng med Nyt OUH. Særligt forskningsinstitutterne vil fremover have bedre samling på tropperne. Vi har her forsøgt at samle det vigtigste, du som studerende skal vide om Nyt SUND. 

”Det vil give helt ekstraordinære forhold for forskning, uddannelse og innovation inden for især sundhedsområdet.” 

Værd at vide 

Nyt SUND-bygningen er Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets nye bygning, som er placeret mellem det eksisterende SDU og Nyt OUH på Campus Odense. Bygningen vil på den måde koble Nyt OUH fysisk sammen med SDU og skal danne rammerne om forskning og undervisning på SUND. På tre etager vil bygningen rumme laboratorier, undervisningslokaler, studiezoner, kontorer og auditorier foruden dyrestalde og faciliteter til anatomi og retsmedicinsk institut. Bygningen bliver dermed arbejdsplads for tusindvis af medarbejdere og studerende på fakultetet. 

 

Rammerne 

Udenpå ligner Nyt SUND det øvrige SDU – betonen og det rustfarvede metal – we get it – det skal ligne hinanden og forener fint bygninger. Indeni venter jer dog rørende smuk æstetik. Modsat det dystre interiør på SDU’s lange gange, er der her højt til loftet, trælameller som gennemgående element og lyst interiør. Thank God! Man får da NÆSTEN lyst til at starte forfra på sin uddannelse – men kun næsten.  

Nyt SUND. Foto: Thea Marie Traun Andersen

Sund & Hed var med på rundvisning på Nyt SUND og fik her et smugkig på, hvad der venter forud. Vi deler her dette smugkig med jer og tilføjer et GLÆD JER. De har ovenikøbet husket toiletterne denne gang, meget dygtige arkitekter 😉

 

Tidslinjen/Den nye hverdag 

Fra den 1. august 2023 igangsætter SDU indflytning på Nyt SUND. Undervisningen starter op i det nye byggeri fra 1. september, mens mange af fakultetets aktiviteter vil være flyttet til Campus Odense i løbet af efteråret. 

Hovedparten af den undervisning, som i dag foregår i Winsløvparken (WP), vil dermed foregå i Nyt SUND og på Campus Odense fra semesterstart i efteråret 2023. Visse aktiviteter er dog afhængige af, at Nyt OUH også bliver taget i brug. Det er blandt andet aktiviteter tilknyttet Laboratoriet for Kliniske Færdigheder. Det betyder, at noget undervisning fastholdes i WP i den overgangsperiode, hvor SUND men ikke OUH er flyttet til Campus Odense. 

Aktuelt bliver der kigget på, hvordan puslespillet kan gå op baseret på de mange hensyn, der skal tages i forhold til fx skemaplanlægning og brug af lokationer. 

Følg med på kortet her. 

De to store spørgsmål – Hvor er min undervisning og hvor finder jeg mad/kaffe?  

Her kan det være en god ide lige at holde øjnene på kortet ;-). Mod nord kobler bygningen sig på Stenten, hvor du i dag blandt andet finder Anatomi. I løbet af 2023 flytter Anatomi dog til nye lokaler i Nyt SUND-bygningens sydligste del, hvor anatomiundervisning vil foregå fremover.  

Bevæger du dig fra Stenten og ind i det nye byggeri, møder du først to af i alt tre auditorier i Nyt SUND. Herfra kan du bevæge dig videre ned gennem Nyt SUND via bygningens hovedstrøg, Aksen. 

Til højre på Aksen finder du holdlokaler, øvelsesrum og grupperum. Til venstre ligger studiezone-området med semiåbne rum til gruppearbejde og pausesteder til kaffe og snak (med udsigt endda). 

Længere mod syd finder du et stort spiseområde, hvor du også kan købe en sandwich og en kop kaffe i et kantineudsalg – og fortsætter du hen over Killerup Rende, kommer du til Koblingsbygningen, som forbinder SUND med det nye OUH. Der bliver ikke en decideret kantine i Nyt SUND-bygningen. Her skal man benytte de eksisterende kantiner på SDU.   

 

Nysgerrig på mere? 

Find meget mere på SDU’s officielle side om Nyt SUND her. 

Flere billeder af Nyt SUND lige her.

Så hjemmesiden for studerende er også et direkte link til en mailkonto, hvortil man kan stille spørgsmål og få svar på eventuelle konkrete spørgsmål, som man måtte ligge inde med.   

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments