Home Aktuelle opslag SUND’s nye hjem – Epstein Bar på Nyt SUND 

SUND’s nye hjem – Epstein Bar på Nyt SUND 

SUND’s nye hjem – Epstein Bar på Nyt SUND 
SUND’s nye hjem - Epstein Bar på Nyt SUND. Grafik: Christian Bæksted Jessen. Billedekilder: Vecteezy & Colourbox

Vi har nu snakket om SUND’s smukke nye hjem, der er lige om hjørnet i forhold til rammerne og tidslinjen. Men hvad med Epstein Bar – vores skønne kaffe- og fredagsbar? Vi har taget en snak med Karoline, formand for Epstein Bar. Læs her, hvad drømmen, håbet og planerne er for Epstein Bar på Nyt SUND.  

 

Epstein Bar 

Foto: Epstein Bar

Baren har sin spæde start i 1999, hvor en flok medicinstuderende fik nogle kasser øl fra Albani, de kunne sælge. Baren var dengang mobil og flyttede lidt rundt indtil der den 10. oktober 2003 blev holdt åbningsbar i kælderen, somførhen var et omklædningsrum fyldt med skabe. Det er også på dette tidspunkt, at navnet Epstein Bar (reference til kyssesygeinfektionen – Epstein-Barr) vedtages efter en rundspørge blandt de studerende. Baren har fra starten løbet rundt uden støtte fra Universitetet eller fondsmidler og har stille og roligt vokset sig til det Epstein Bar, vi kender og elsker i dag. Baren har altså løbet rundt i 24 år på rent frivilligt brændstof og ydet et markant bidrag til trivsel og det sociale studieliv på SUND.  

 

Vigtigheden af en SUND bar 

Foto: Epstein Bar

Epstein Bar varetager mange forskellige funktioner og er en hjørnesten i det sociale fundament på SUND. Ud over barens fysiske rammer og normale funktion, tager foreningen med til den studiestart på medicin og klinisk biomekanik og lægger i dag lokale til mange af de øvrige SUND-foreningers arrangementer og møder. Det sociale fællesskab starter i det frivillige miljø blandt barens 37 frivillige medlemmer fra samtlige årgange. Den er med til at skabe trivsel og kontakt internt på årgangene, men også på tværs af årgange og uddannelser. Baren har en masse at byde på. Ud over ovennævnte kolde øl fra Albani, man kan bruge baren til gruppearbejde, når man trænger til kaffe og kage efter en lang studiedag, eller et brætspil med sine studiekammerater.  Epstein forbinder således både alle foreningerne på SUND, men huser også helt op til 3-400 studerende, når baren bredder sine vinger ud til en fredagsbar.   

 

Ønsketænkning  

Foto: Epstein Bar

De frivilliges ønsker for baren nu er at få et lokale på Nyt SUND, hvor de som minimum kan have deres lagerbeholdning stående. Drømmescenariet ville være en konstellation svarende til det nuværende med plads til, at de studerende kunne bruge et område til læsning, kaffe/kage, brætspil og bar. Foreningen har intet problem med at skulle leje kantinerne til langbarerne, dette vil være helt de samme vilkår som på nuværende tidspunkt med kantinen i WP19. Ønsket er også en afklaring, da forhandlingerne med fakultetet har været undervejs siden 2020. Første møde, Epstein var til om Nyt SUND, var tilbage i 2012, og nu flytningen er lige om hjørnet.  

 

Foto: Epstein Bar

Både foreningen og de studerende trænger til afklaring snarest. Det har været længe under opsejling. Det er synd for de frivilliges engagement og store arbejdsindsats og er efterhånden svært at holde motivationen og fanen højt. Vi som studerende glæder os i hvert fald til forhåbentlig også på Nyt SUND at kunne mødes på tværs af uddannelserne til alt det baren, er og giver os i dag. Det er et stykke historie og kultur, der ellers frarøves de studerende. Det ville være synd ikke at forsøge en realistisk løsning, som alle parter kan stå inden for. For ikke at snakke om, hvad baren bidrager til i forhold til den sociale trivsel på SUND-uddannelserne.  

 

Status  

Karoline (formand) og Sille (næstformand) giver her en status på planerne efter møde med Nyt SUND den 25. maj. Forslagene har været mange, og det er lige med at finde den rigtige løsning. Som det ser ud nu, er der på Nyt SUND to lokaler til alle studieforeningerne. Hvordan fordelingen bliver i praksis, vides ikke endnu. En løsning kunne være, at det mindste lokale kan aflåses, og bruges til et møder med bord og skabe til de andre foreninger. Det store kunne så være til Epsteins sofaer, bar, spil og så videre, men være åbent. Der er dog stadig mange løse ender, og det er ikke sikkert, at dette bliver løsningen i sidste ende. En løsning kunne være at rulle rullebaren ud i spiserøret/forten i vores kaffe åbningstid og låne den “gamle fredagsbar” (den lille kantine) til langbar. Vi må vente i spænding lidt endnu. Én ting er dog helt sikkert – vi må samles om den sidste langbar på WP den 16. juni. 

Foto: Epstein Bar
0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments