Home Aktuelle opslag City Guide: Odense – Kultur

City Guide: Odense – Kultur

City Guide: Odense – Kultur
City Guide: Odense - kultur Grafik: Michael Bæksted Jessen

Sommeren er heldigvis snart over os. Om du er ny tilflytter i byen, gammel kending, der ønsker at genopdage din hjemby, eller skal have venner på besøg over sommeren og vil vise dem det bedste Odense har at byde på – Har vi her samlet en håndfuld anbefalinger til kultur, natur, strande og ’uden mad og drikke dur helten ikke’, så naturligvis også hyggelige cafeer og restauranter. Det er blevet til en stribe af artikler og her får I første i rækken – nemlig kulturen. Må I få den bedste sommer, få udnyttet lidt af alt det skønne Odense har at byde på og stay tuned for part to.  

 

H.C. Andersens Hus 

I Odenses historiske kvarter finder du det nybyggede H.C. Andersens Hus. Den største kendis fra Odense har fået nyt museum og det er smukt både indeni og udenpå. Gå på opdagelse i forfatterens liv og velkendte fortællinger, men lige så vigtigt, gå rundt i de smukke omgivelser og nyd blandingen af arkitektur, design, kunst og natur. Hvis ikke man har set det endnu, er dette dit tegn til at komme afsted.  

 

Brandts Klædefabrik 

Helt centralt ligger Brandt Klædefabrik der er kunst- og kulturcenter. På Kunstmuseum Brandts er permanent udstilling med 250 års kunsthistorie samlet. Det er en blanding af klassisk, moderne og helt samtidig kunst. Trænger man til lidt skygge eller skulle der (mod forventning og håb) være en gråvejrsdag, kan man besøge Brandts.  

 

Tinderbox Festival 

Vi kommer ikke udenom at snakke om Tinderbox Festival, der er lige om hjørnet og for alvor kan skyde sommeren i gang. Midt i eksamensperioder eller måske som afslutning på hårde eksaminer, samles hele Odense i Tusindårsskoven fra torsdag d. 22. juni til lørdag d. 24. juni. Med blandet musikprogram på festivalens forskellige scener, er der lidt til en hver smag. Er du glad for musik og elsker en sommerdag med en (overpriced ;))) kold øl i hånden til en god koncert, er det afsted på Tinderbox.  

 

Odense Zoo 

Odense Zoo, der ligger ved Søndre Boulevard i Odense, åbnede 16. maj 1930. Her kan man gå rundt og se på en masse dyr fra hele verden. Siden 1930 er der sket meget i Zoo, udover alle dyrene afholder Zoo en lang række arrangementer og udvider også løbende så stedet følger med udviklingen. Man kan blandt andet aktuelt komme til øl- og vinsmagning ellers afholdes der lysaftener og Jul i Zoo.  

 

Udendørsarrangementer 

I løbet af sommeren plejer der rundt omkring i Odense at afholdes forskellige udendørs kulturarrangementer. Særligt kan man holde øje med Café Biografen, der af og til laver udendørs visning af biograffilm. Open Air Film kan opleves på Amfiscenen i Brandts Klædefabrik. Her har der kørt Open Air Film gratis og uden tilmelding i løbet af maj måned. Hvor man kan medbringe sin egen festivalstol eller noget blødt at sidde på. 

Hold også øje med andre udendørstilbud som ballet, teater eller noget tredje i løbet af sommeren, særligt på Facebook kan man løbende finde arrangementer i Odense.  

 

Torsdagskoncerter i Kongens Have 

I forlængelse af de ovennævnte udendørsarrangementer er også de berømte Torsdagskoncerter i Kongens Have, der har løbet af stablen siden 1995. Her har man gratis kunne høre en masse musik på græsplænen. Besparelser har dog gjort, at koncerterne flyttes fra Kongens Have til en mindre lokation – musikken skal nu fremover spille på Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik i stedet for. De lige under 250.000 kroner der er sat af til tre til fire koncerter, gør at det ikke bliver de største navne som koncerterne kan byde på. Man kan til gengæld håbe, at der så i stedet kan skabes en mere nærværende og intim koncertoplevelse.  

 

Byfestivaler 

Udover det ovennævnte er der en del kulturevents og byfestivaler i løbet af sommeren. Blandt andet: 

Grøn Koncert rammer Odense d. 28. juli 

Odense blomsterfestival fra d. 17.-20. august 

H.C. Andersen Festival fra d. 17.-27. august 

Spoken Word Festival, der kører sideløbende med H.C. Andrsen Festival 

Odense Filmfestival fra d. 28. august – d. 3. september 

Vi slutter sommeren og fejre studiestart med Generator midt i september 

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments