Christina Mischorr-Boch
Anders Fournaise
Folkesundhedsvidenskabelige kandidaters kvalifikationer efter endt uddannelse favner bredt, og en entydig positionering eller titel i et fremtidigt arbejde er uklar.
Dette stiller store krav til den studerende om at være målrettet og bevidst om egne interesser tidligt i studiet. For at understøtte dette engagement er forskere og undervisere ved Forskningsenheden for Sundhedsfremme i deres kontakt med de studerende opmærksomme på at inddrage dem i deres forskning og projekter. Dette har været med til at etablere et unikt forhold imellem studerende og undervisere – et forhold, som både nuværende og tidligere studerende beskriver som yderst væsentligt for deres uddannelse.
I denne klumme beskriver en tidligere og en nuværende kandidatstuderende, hvilken betydning deres studierelevante arbejde hos Forskningsenheden for Sundhedsfremme har haft for deres uddannelse og fremtidige karriereplaner.
At have været opsøgende over for de muligheder, som har omgivet os som folkesundhedsvidenskabsstuderende i Esbjerg, har været af stor betydning for vores uddannelse.
Gensidigt engagement har hjulpet os begge til en målrettet uddannelses- og karriereplan.
Tidligt i vores studie blev vi ansat som studentermedhjælpere i forskningsenheden – et arbejde, hvor vi oplevede stort ansvar, og hvor medinddragelse og engagement var grundstenene i hverdagen.
Arbejdsopgaverne spændte lige fra databearbejdning til koordinering af projektopgaver.
Christina Mischorr-Boch:
Jeg startede på kandidatuddannelsen med en baggrund som sygeplejerske.
»Studiet samt arbejdet i enheden har udstyret mig med gode forudsætninger for og et ønske om at udfordre mig selv fagligt – et ph.d. studie er et naturligt næste skridt.«
– Christina Mischorr-Boch
Mit mål med uddannelsen var at kvalificere mig til at undervise professionsbachelorer.
Min tilknytning til forskningsenheden har i mellemtiden betydet, at mine målsætninger har ændret sig, og målet er i dag at fortsætte i en ph.d.-stilling samt med ansættelsen på projektet »Public Health Genomics European Network II«.
Jeg er i øjeblikket ved at udforme min ph.d.-beskrivelse inden for folkesundhed og genetik, samtidig med at jeg arbejder på projektet.
Anders Fournaise:
Jeg begyndte i 2006 på bacheloruddannelsen i folkesundhedsvidenskab og fandt hurtigt min hylde og begyndte at interessere mig for sundhedsøkonomi og ledelse inden for sygehusvæsenet.
»Forskningsenheden for Sundhedsfremme har været af stor betydning for min uddannelse. Den åbenlyse tillid, gensidige respekt og vilje til at vejlede har i høj grad været med til at inspirere mig og sætte mine mål.«
– Anders Fournaise
Mit arbejde på projektet »How to individualize vitamin K-antagonist treatment«, et projekt udført i samarbejde med Enheden for Tromboseforskning, vakte yderligere min interesse for forskning.
Jeg håber nu at kunne fortsætte i et ph.d.-studie, hvor jeg kan kombinere min interesse for forskning, sundhedsøkonomi og ledelse.
Jeg føler, at mit studierelevante arbejde har sikret mig kvalifikationer i forhold til en akademisk karriere.
Vi er begge overbevidste om, at målrettethed kan resultere i et studierelevant arbejde, som kan have stor betydning for uddannelse såvel som kompetencetilegnelse.
Som nævnt i begyndelsen er folkesundhedsvidenskabelige kandidaters kvalifikationer brede, hvilket også gør jobmulighederne mangfoldige.
Mange medstuderende har fået jobs inden for det kommunale samt det private efter endt uddannelse. Vi kan kun opfordre vores medstuderende, såvel som studerende på andre studieretninger, til at være opsøgende og målrettede i forhold til deres fremtidige karrieremål tidligt i deres studie.