- Reklame -

Mennesket led for led

Fra anatomiundervisningen på blandt andet idrætsstudiet, medicinstudiet og kiropraktikstudiet ved man, at der er rigeligt med led at give sig i kast med, når menneskets anatomi skal læres.

Men selv om leddene hober sig op inden anatomieksamenen, er der faktisk et formål med at lære leddene at kende. For al bevægelse i kroppen foregår over led.

For at hjælpe til med indlæringen og forståelsen af kroppens mange led har forlaget Munksgaard Danmark sendt lærebogen »Mennesket – led for led« på gaden.

Bogen indeholder en række simple, men yderst pædagogiske og brugbare illustrationer af kroppens mange led, hvor blandt andet ligamenter, synovialmembraner og ledlinier er tegnet ind.

På den måde får man et godt og overskueligt overblik over leddenes anatomi uden at fordybe sig i unødige detaljer.

Mennesket – led for led
Anne Meyer Knudsen og Jarno Falkø
ISBN: 978-87-628- 0990-1
1. udgave, 1. oplag, 2011, Munksgaard Danmark, 160 sider, 185,00 kroner

I forbindelse med tegningerne er der skematiske beskrivelser af blandt andet leddets type og bevægelsen i leddet. Desuden er der i tilknytning til de enkelte led faktabokse med de muskler, som virker hen over leddet og deres nerveforsyning.

Alt i alt giver bogen et godt indblik i kroppens mange led og er derved en god måde til hurtigt at genopfriske den viden, man har fra selve anatomiundervisningen.

Marius Kløvgaard
Chefredaktør, Sund & Hed, marius@sundoghed.dk

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.