- Reklame -

Karoline Hemmsen
Stud.manu., 7. Semester, International Udvalg

Kufferten blev pakket med nederdel, kjole og skjorter, og rejsen gik af sted mod Perth, Australien, hvor årets WCCS kongres (World Congress of Chiropractic Students) skulle afholdes.

Som forholdsvis nyt medlem af International Udvalg fra FNKS, der skulle repræsentere SDU, var spændingen stor.

Hvordan skulle det hele foregå? Hvad havde de andre skoler forberedt, og hvordan skulle det blive at sidde i forum og diskutere filosofiske og kiropraktiske holdninger med studerende repræsenteret fra alle kontinenter i verdenen.

Vi blev indlogeret på hotellet, hvor selve kongressen skulle foregå, og allerede fra ankomsten gik snakken med de andre delegationer om kiropraktik og den kommende uge, som vi sammen skulle igennem.

Spændte mødte vi fire fra SDU op til første session med håbet om allerede her at sætte et præg på kongressen med de forandringer og mål, vi havde forberedt og arbejdet på hjemmefra. Allerede fra starten kunne vi se, at de forbedringer, vi gerne ville gøre for at fremme hele den internationale organisation, tegnede godt.

BoD (Board of Directors) startede nemlig med en fremlæggelse omkring organisationen og dens nye struktur. Et stille tjek blev gjort i SDU’s lejr, og vi kunne allerede gå til første pause med en god fornemmelse i maven for den kommende uge.

Ens trods alt
Speakers og debatter var også på programmet, og spørgsmål som hvilken slags kiropraktor, vi gerne ville være, og hvilke mål vi hver især havde for fremtiden, blev stillet. Tankerne fløj igennem vores hoveder for at skabe en forestilling omkring, hvordan livet som kiropraktor ville se ud om 10-20 år.

Der blev også snakket fagtermer og debatteret om, hvordan vi vil udbrede kiropraktikken og dens forståelse blandt lægfolk. Spørgsmål, der ikke findes et eksakt svar på, men tværtimod meget relevante spørgsmål, som er med til at gøre, at vi bliver ved med at udvikle os sammen med professionen.

Vi i SDU lejeren fik ofte spørgsmål som for eksempel, hvordan vi som kiropraktor i Danmark forholder os til forskellige teknikker. Og ja, de små grå kom i gang, og hurtig fandt vi ud af, at der måske ikke er så stor forskel på, hvad de forskellige skoler tænker, men at kiropraktik som fag kan ses fra mange vinkler, og at dette kun kan være nyskabende, hvis der opnås et større samarbejde imellem landene.

Dagene gik hurtigt, og lige pludselig var det blevet torsdag igen, og den store galla-afslutning ventede efter en lang og intens uge, men med et meget frugtbart udfald til SDU’s side.

Vores mål omkring flere diskussioner og debatter i løbet af kongressen blev gennemført, samtidig med at der blev skabt en ny struktur for WCCS organisationen, som vi så som et meget vigtigt punkt for at fremme organisationen og dermed højne niveauet. Vi vidste allerede hjemmefra, at Rom ikke blev bygget på en dag, så vi ville ikke forvente for meget, men blev alle enige om, at vi bestemt fik bygget den første mur til denne kongres, og at vi ser frem til den næste i Durban, Sydafrika i 2013, hvor den næste mur skal bygges.

Kufferten blev pakket sammen igen efter en hel fantastisk uge, men nu fyldt med oplevelser og erfaringer, som vi i delegation ikke kan vente med at dele med vores studiekammerater og til udviklingen af kiropraktikken i Danmark som studerende.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.