- Reklame -
Forside Blog

En ændret primærsektor

Det er almindeligt kendt, at mange firmaer og brancher har måtte lide under Corona-krisen. Endnu flere firmaer har måttet omstille sig fra den ene dag til den anden og arbejde under helt nye forhold. Nogle af dem, der har været særligt ramt af ændringer, har været de praktiserende læger.

I starten af krisen var der meldinger om, at de praktiserende læger landet over oplevede et stort fald i antallet af henvendelser i deres praksis. Jeg har taget en snak med Allan, som er praktiserende læge, for at høre lidt om nogle af de udfordringer de har mødt, og hvilke ændringer de har lavet for at passe under de nye corona-retningslinjer.

Nye konsultationstyper

Jeg starter med at spørge Allan, hvilken forandring de på hans arbejde har oplevet som den største. Han fortæller, at mange konsultationer er blevet laver om til telefon- eller e-konsultationer: ”Ingen må møde op i klinikken uden aftale. Kronikerkontroller søger vi også at klare med mindst muligt fremmøde”, siger han og fortsætter: ”De fleste kroniker-kontroller prøver vi at klare med mindst muligt fremmøde. Før havde jeg en del patienter til kontrol med deres kroniske lidelse, som for eksempel astma, hypertension, diabetes etc. i fremmødekonsultation. Det klares oftest nu med telefonkonsultation eller videokonsultation, især hvis tilstanden er stabil.”

De fleste kronikerkontroller prøver vi at klare med mindst muligt fremmøde.

En stor del af konsultationerne har altså foregået enten over telefon eller på computeren, for at undgå smittespredning. Dette betyder, at de ser en del færre patienter rent fysisk. Allan fortæller derudover, at de i tilfælde med særligt sårbare og udsatte patienter har været nødsaget til at tage på hjemmebesøg for at passe mest muligt på dem. Hvis man skal se på den positive side af hele krisen, kan man jo håbe på at de forskellige konsultationstyper bliver udnyttet bedre i fremtiden.

De strukturelle ændringer i klinikken

Allan fortæller også, at de i klinikken har været nødsaget til at lave nogle strukturelle ændringer: ”Vi har indrettet klinikken, så der er god plads mellem patienter i venteområder, ligesom der jo er færre fremmødekonsultationer. Jeg tror ikke, at vores patienter er bekymrede for smitte i lægehuset. I starten var der dog nok nogle patienter, som blev hjemme på grund af frygt for smitte, men jeg tror ikke, det var ret mange.” Udover det direkte kliniske arbejde med patienterne, fortæller Allan, at det sundhedsfaglige personale også har virket som en slags ”guides” i de mange forskellige udsagn, der findes i medierne: ”Der er en del underlødig information på mange medier, og vi må ofte hjælpe patienter til den rigtige information”. Generelt har det været en periode med meget usikkerhed, og personalet har skulle være omstillingsparate hele tiden. Derudover fortæller Allan, at de i de første par uger havde morgenmøder før åbningstid hver dag i klinikken, for at sikre sig at alle læger og alt personale var informeret om de aktuelle retningslinjer.

…men heldigvis ser det ud til at der er lys for enden at tunnelen, og at vi snart kan komme tilbage til en normal hverdag…

Der tegner sig altså et billede af at krisen har været prøvende for de fleste brancher verden over – men heldigvis ser det ud til, at der er lys for enden at tunnelen, og at vi snart kan komme tilbage til en normal hverdag – så Allan og alle os andre kan begynde at have en mere normaliseret arbejdsdag igen.

Vil du være ny redaktør eller skribent på Sund & Hed?

Vi søger nye medarbejdere til redaktionen pr. 15. august 2020.

Vil du arbejde med de sødeste mennesker på det bedste studenterblad? Så er muligheden nu åben, da vi har fået en redaktørstilling og to skribentstillinger fri fra næste semester og derfor søger en nye kollegaer!

Hvis du har spørgsmål til stillingerne, eller hvad de mere præcist indebærer, er du velkommen til at kontakte os via info i bunden af stillingsopslaget.
Der vil blive afholdt ansættelsessamtaler snarest efter ansøgningsfristen.
Ansøgningsfrist: Tirsdag den 9. juni 2020

Redaktør

Er du god til at lede og fordele arbejde, og brænder du for formidling?

Har du samtidig lyst til at have en finger på pulsen både på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU og i Odenses studiemiljø, så er du den rette til Sund & Heds redaktørpost.

Ansættelsesperiode er fra 15. august 2020 til 15. juni 2021 med en arbejdstid på gennemsnitligt 6 timer pr. uge. Stillingen aflønnes som faglig vejleder.

Alle studerende på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, uanset studieretning, opfordres til at søge stillingen.

Redaktørjobbet på Sund & Hed indebærer, at man:

 • Sammen med den digitale redaktør er daglig leder for Sund & Heds redaktion og afholder herunder redaktionsmøder
 • Er ansvarlig for indholdet i bladet Sund & Hed
 • Har ansvaret for udgivelsen af Sund & Hed med faste intervaller – 2 numre per semester.
 • Disponerer og redigerer stof til bladet fra interne og eksterne skribenter.
 • Varetager kontakten med eksterne skribenter og andre samarbejdspartnere.
 • Har interesse i, hvad der foregår på de forskellige studieretninger, foreninger og generelle studieliv indenfor SUND.

Vi forventer, du har:

 • En interesse for formidling, journalistik og ledelse af en redaktion og redaktionsmedlemmer.
 • Evnen til at arbejde under pres op mod en deadline.
 • Et godt sprogøre og en god pen, der både kan skrive kritiske, konstruktive og opmuntrende artikler og indlæg til bladet
 • Evnen til at vurdere bidrag til bladet og de elektroniske medier.
 • En interesse for at beskrive studiemiljøet på alle studieretninger på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
 • En interesse for den videre udvikling af Sund & Hed.

Hvad vi tilbyder:

 • Studievenligt arbejde med fleksible arbejdstider og mulighed for at arbejde hjemmefra.
 • Du vil sammen med redaktionen i stort omfang selv fastsætte arbejdsgangen.
 • Du vil få en særlig position med kontakt til studerende, foreninger, administrationen og ansatte på SUND og OUH.
 • God løn med gældende timelønssatser for faglige vejledere.
 • En skriftlig udtalelse efter endt ansættelse.

Ansøgning kan ske via det officielle link:
www.sdu.dk/da/service/ledige_stillinger/1102866

Skribent

Er du studerende ved en sundhedsvidenskabelig uddannelse? Brænder du for formidling, og har du en journalist i maven? Har du samtidig lyst til at have en finger på pulsen både på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU og i Odenses studiemiljø, så er du den rette til Sund & Heds skribentpost.

Tiltrædelse 15. august 2020. Stillingen er lønnet som faglig vejleder med 3 timer om ugen i perioden 15. august 2020 – 30. juni 2021.

Alle studerende på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet uanset studieretning opfordres til at søge stillingen.

Som skribent for Sund & Hed vil du sammen med to andre skribenter være ansvarlig for at levere bladets kerneydelse i form af kritiske, konstruktive og relevante artikler til såvel de fysiske udgivelser som til bladets hjemmeside. Derudover forventes det, at du deltager aktivt i promoveringen af bladet for eksempel ved Sundhedsmekka og i forbindelse med studiestart. Du vil indgå i et redaktionsteam, hvor det tilstræbes, at skribenterne repræsenterer et bredt udsnit af de sundhedsvidenskabelige uddannelser.

Vi forventer, at du har:

 • En interesse for sundhedsvidenskabelig formidling og journalistik.
 • Evnen til at arbejde presset op mod en deadline.
 • Et godt sprogøre og en god pen, der både kan skrive kritiske, konstruktive og opmuntrende artikler.
 • En interesse i at beskrive studiemiljøet på alle studieretninger på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
 • Har en interesse for at videreudvikle Danmarks største sundhedsvidenskabelige studenterblad.
 • En kreativ tilgang til arbejdet og selv kan byde ind med idéer og forslag til f.eks. artikler og arrangementer, der skal dækkes.

Hvad vi tilbyder:

 • Studievenligt arbejde med gode arbejdsforhold, fleksible arbejdstider, god løn og rig mulighed for at arbejde hjemmefra.
 • Du vil sammen med redaktionen i stort omfang selv fastsætte arbejdsgangen.
 • Du vil få en særlig position med kontakt til studerende, foreninger, administrationen og ansatte på SUND og OUH.
 • Du vil få mulighed for at skabe nye kontakter og få foden indenfor døren hos forskellige relevante personer.
 • En skriftlig udtalelse efter endt ansættelse.

Ansøgning kan ske via det officielle link:
www.sdu.dk/da/service/ledige_stillinger/1102863

Hvis du har spørgsmål til stillingerne, eller hvad de mere præcist indebærer, er du velkommen til at kontakte redaktør Astrid på sundoghed@sundoghed.dk – eller redaktør René på digital@sundoghed.dk. 

Corona-sommer? Genopdag Danmarks perler

Det kan måske føles lidt som om, at vi står i et dødvande, dagene flyder lidt sammen. Sommeren, som står for døren, rummer nok heller ikke de vilde ferieplaner, så længe grænserne er lukket, og corona stadig fylder så meget i alles hverdag. Sund & Hed kommer her med idéer til, hvad sommeren herhjemme kan bruges på.

Her kommer en guide til sjove ting at bruge sommeren i Danmark på, og oprydning, nye haveprojekter, ny indretning af hjemmet tages ikke med. Altså det portrætteres som sjovt, men hvis du nu er mere til at lade de praktiske projekter ligge og nyde sommerferien, som hvis den foregik under varmere og sydligere himmelstrøg, så er guiden her til dig.

Tour de Denmark

Den her sommer er en unik mulighed for at genopdage Danmark igen. Det kan gøres både på cykel og i bil, en cykeltur Fyn rundt eller en biltur til Jyllands smukke natursteder. Sommerhusprisen flyver desværre i vejret, så det kan godt være svært at realisere den drøm for os studerende, men det skal ikke forhindre os i at se Danmark.

Pak en madpakke og tag et tæppe med, så undgås problemet med lukkede caféer og andet. Og det er billigt. Win – win.

Bag en kage, lån forældrenes bil eller op på cyklen og tag en tur ud til en mere øde strand. Hvis vejret bliver godt, så er der ingen undskyldning for ikke at komme ud.
Pak en madpakke og tag et tæppe med, så undgås problemet med lukkede caféer og andet. Og det er billigt. Win – win.

Skriv

Hvem får lige skrevet et postkort til bedsteforældrene eller veninden i udlandet eller bare i den anden del af landet? Breve og postkort er langsomt kommet væk fra vores hverdag, men er det ikke lidt hyggeligere at få et fysisk kort fremfor en besked på Messenger? Det viser da en noget større interesse og villighed til at gøre noget ekstra for andre, hvilket vi alle sikkert ville sætte pris på generelt.

Du kan også prøve kræfter med dagbogen igen, det her er da en tid, hvor man har tid til refleksion og fordybelse.

Du kan også prøve kræfter med dagbogen igen, det her er da en tid, hvor man har tid til refleksion og fordybelse. Og så er det bare sjovt at finde en gammel dagbog frem om nogle år og tænke tilbage på, hvordan ens hverdag var den gang under lockdown.

Selvforkælelse

Selvom mange spasteder og svømmehaller holder lukket, så behøver det ikke betyde, at man ikke kan holde sin egen selvforkælelses- og spadag. Køb en lækker ansigtsmaske, giv hinanden massage derhjemme med kæresten eller veninden, drik nogle lækre drinks og spis noget god mad. Man skal gøre lidt mere selv for at få det til at ske, modsat hvis man bare tjekker ind på et spahotel, men når man selv skal gøre alt forarbejdet, så er det måske også endnu mere velfortjent at slappe rigtig af bagefter og nyde det.
Selvforkælelse kan også være lige det, som du slapper af med. Bag noget mere, det er jo blevet så trendy her under corona. Det behøver hverken være surdejsboller eller kanelsnurrer, helt normale boller og kanelsnegle holder også stadig, og det smager nok meget af det samme.

Planlæg og spar op til fremtidige rejser

Selvom vi ikke kan rejse, så kan vi jo godt drømme. Snak med familie, kærester eller venner om, hvad du gerne vil opleve, når chancen er der igen. Du skal nok ikke bestille en rejse, det kan være ret risikabelt, indtil landet er åbnet op igen. Men det skal jo ikke holde os fra at snakke og drømme om, hvor rejsen en dag skal gå hen.
Hvis vi er heldige, så kan det jo være, at vi kan komme lidt væk, måske bare til Nordtyskland, men en tur i Tivoli eller Legoland for eksempel, det ville da heller ikke være helt dumt. Det er billigere end en rejse, og billige ting er jo altid godt for os studerende. Nyd sommeren så godt, som I kan og husk, at coronatiden jo heldigvis ikke fortsætter for altid.

FOKUS – en ny studenterforening

FOKUS er en forening for medicinstuderende med interesse for oftalmologi.

Vi er en helt ny forening, der blev stiftet i maj 2019 og allerede nu har haft nogle spændende fore-drag og workshops med afsæt i oftalmologien på alle niveauer. Vi glæder os til at kunne holde flere!

Arrangementer

Indtil nu har vi haft besøg af hjælpeorganisationen Red Synet, som gav et indblik i organisationens arbejde og deres rejser rundt omkring i verden, samt arbejdet i at hjælpe folk med at få synet tilbage i tredjeverdenslande. I samme kategori havde vi også besøg af Ledende overlæge Marie Louise Høgsbro fra Vejle øjenafdeling, der fortalte spændende historier om arbejdet som oftalmolog i både Bolivia og Grønland.
FOKUS har i samarbejde med Fadl også afholdt foredraget Mød en læge: Oftalmologi, hvor Peter B. Hansen kom og fortalte om hverdagen og arbejdsopgaverne som praktiserende øjenlæge.

Introlæge Frederik superviserer til FOKUS workshop om of-talmoskopi i december 2019, privatfoto

I december afhold vi vores første workshop i samarbejde med introduktionslæge Frederik Nørregård Pedersen fra Øjenafdeling E, OUH. Omdrejningspunktet var basal oftalmologi med undervisning i brug af spaltelampe og oftalmoskopi. Her fik vi en række ambulatorier sat til rådighed af Øjenafdeling E, OUH, således vi rigtigt kunne få undersøgelserne ind under huden.

Men hvad nu hvis jeg ikke vil være øjenlæge?

Det har ingen betydning om du drømmer om at være oftalmolog eller for første gang lige nu har goog-let hvad det betyder. Vores arrangementer er meget alsidige, således de passer til alle niveauer og studietrin. Vi er i FOKUS klar over at oftalmologi ligger sent på kandidaten, så vi stræber efter at syg-domslære i øjnene ikke er en forudsætning for at deltage.
Så synes godt om gruppen: FOKUS – Forening for medicinstuderende med interesse for oftalmologi på Facebook og hold øje med fremtidige arrangementer. Både hvis du gerne vil være oftalmolog, hvis du gerne vil forberede dig på oftalmologen i klinik/KBU eller bare vil finde ud af hvad oftalmologien er for en størrelse.

Kommende arrangementer

Vi arbejder på et spændende foredrag, hvor professor Jakob Grauslund fra Øjenafdeling E, OUH kom-mer og fortæller om kunstig intelligens indenfor oftalmologien.
Derudover vil prægraduate specialestuderende Sarah Bjørn komme og fortælle om simulationstræning vha. virtual reality indenfor øjenkirurgi, samt fortælle om sine forskningsresultater. Slutteligt ser vi frem til mange nye spændende oplæg specielt i efteråret, hvor vi håber på at kunne gentage succesen med vores oftalmoskopi workshop.

Så kom og vær med!

Corona: Politi og røvere

Danmark som vi kender det har været vendt på hovedet i over to måneder nu. I coronaens navn er festivaler, bryllupper, koncerter og meget mere blevet udskudt på ubestemt tid. Midt i krisen er især to personlighedstyper blevet fremtrædende: nemlig politi og røvere.

Da lockdown startede i midten af marts, var det meste af Danmark vidst på samme side. Jo, der var da enkelte typer, der begyndte at hamstre i ren panik – men overordnet set var vi enige om at blive hjemme og afvente situationen.

Som ugerne er gået, er den danske befolkning dog overordnet set blevet opdelt i to grupper, og det første sted du ligger mærke til dem – er på de sociale medier. Politiet – som jeg kalder dem – ses overalt på Facebook og Instagram. De skriver lange tekster, med en opsang til resten af befolkningen, om at vi skal huske at holde afstand. De tipper om håndsprit til billige priser og kommer med gode råd, til hvordan vi alle sammen skal komme igennem krisen. Så er der røverne – de kriminelle. Disse mennesker opdager du hovedsageligt, hvis du tjekker Instagrams og Snapschats ”story”-funktion. Og hvis du gerne vil se dem i levende live – så skal du bare finde vej til den nærmeste park, når solen skinner, og det er over 10 grader. Her finder du dem. De soler og drikker øl med deres venner. Nogle gange er de endda flere end 10 personer. Hvis du er af ”politi”-typen, er det stensikkert, at du bliver forarget nu. Hvis du er ”røver”-typen, tænker du ”årh, rolig nu. Man skal bare huske en masse håndsprit, og vi deler jo heller ikke øl”.

Jeg har selv mødt begge typer i min lockdown. Jeg har set hvor fyldt Munke Mose bliver en fredag aften. Jeg ser deres øl, deres engangsgrille og deres soundboxes. Jeg ser dem, der ikke gider at spritte deres hænder, før de går ind i Netto. Røverne er ikke til at tage fejl af. Men jeg ser også politiet. Dem der går en stor cirkel uden om én på gaden. Den gamle mand der råbte ad mig, da jeg var ude og løbe i skoven med en veninde, og kom lidt for tæt på, da stien simpelthen ikke var bredere, end den var.

Heldigvis har vi alle sammen lidt af hver type i os. De fleste af os kan nemlig godt finde på at glemme at nyse i hånden, men samtidig blive forargede over dem, der tager deres børn med i Bilka. De fleste af os forstår godt, hvorfor det kan være svært at overholde Corona-reglerne, når solen brager udenfor, og sommeren er på vej. Og de fleste af os vil også rigtig gerne passe på de sårbare i vores samfund. En krise som denne, får os virkelig til at se hvor forskellige vi er, men man skal ikke grave dybt for at finde ud af, at vi i bund og grund vil det samme.
Vi vil gerne tilbage til vores gamle liv – sådan som det var før corona-krisen. Det er jeg sikker på at vi nok skal komme – både politi og røvere. Hold ud – og pas på hinanden!

Hold motivationen oppe og skab nye ritualer

Mens mange sidder foran computeren med virtuel undervisning, så er hverdagen ikke så forandret for dem, der sidder og skriver speciale eller bachelor. Hvordan holder man motivationen oppe, og hvordan påvirker det hverdagen, når man selv er herre over projektet?

Man kan vel sige, at når nu samfundet skulle lukkes ned, så var timingen ikke den værste for de studerende, der sidder og skriver speciale og bachelor. En af dem er Kristel Hadberg Gram, som er i gang med at skrive sit speciale på medicinstudiet. Selvom hverdagen har ændret sig, så er timingen egentligt ikke den værste i hendes tilfælde.

Specialeskrivningen

Kristel skriver sit speciale alene, og selvom det havde været hyggeligt at skrive to sammen, så er Kristel glad for sin beslutning, hvor hun selv kan få lov til at gå i dybden med sin opgave. Det gør også planlægningen lidt nemmere her i coronatiden, hvor vi helst ikke skal være for meget indenfor sammen.
”Altså når nu corona skulle ramme os, så er nu faktisk det bedste tidspunkt for mig, for det har overhovedet ikke påvirket min studietid.

Altså når nu corona skulle ramme os, så er nu faktisk det bedste tidspunkt for mig, for det har overhovedet ikke påvirket min studietid.

Jeg har ikke haft timer, så jeg har derfor hverken mærket noget til at universitetet er lukket ned eller at al undervisning er virtuel. Jeg har kunne sidde stille og roligt og skrive der hjemme, og mit klinikophold på sygehuset har ikke været påvirket i nævneværdig grad,” fortæller Kristel.
Så mens mange er ramt, så er der også personer, hvor hverdagen ikke er så forandret.

Motivation i hverdagen

Mange kan nok opleve i denne tid, at det kan være svært at holde motivationen oppe, når man selv skal stå for at strukturere hverdagen. For Kristel handler det om at gå efter de mål, man synes er spændende i det faglige arbejde.

Det har været super dejligt, og det er faktisk noget, vi tænker at blive ved med at gøre selv efter corona.

”Det betyder rigtig meget at skrive om noget, man går op i, og selv synes er mega spændende. Jeg har glædet mig til at regne på mine resultater og se, om vores intervention har haft en betydning. Jeg vil også rigtig gerne imponere min vejleder og få et godt produkt ud i sidste ende, som forhåbentlig kan være en inspiration for dem, som læser det og bidrage til endnu bedre resultater i fremtiden,” beskriver Kristel, som heller ikke kan benægte, at hun har bagt noget mere for tiden ligesom så mange andre. Det er måske også et fif til at holde motivationen oppe?

Nye måder at se vennerne på

Som det har været beskrevet i medierne, så kan mange studerende være i fare for at blive ensomme her under corona, hvilket kan påvirke deres studieaktivitet negativt. Selvom Kristel ikke selv har oplevet, at hun er blevet mere ensom, så har hun lagt sit sociale liv om til måder, som hun og veninder måske kan holde fast i fremadrettet.
”Jeg har mødtes med mine gymnasieveninder på facetime cirka en gang hver anden uge, hvor vi har quizzet og fået snakket alle vores frustrationer igennem. Det har været super dejligt, og det er faktisk noget, vi tænker at blive ved med at gøre selv efter corona. Så et eller andet godt har det måske ført med sig,” udtrykker Kristel.

Lyset for enden af tunnelen

Det handler om at omstille sig, gå nogle ture og find glæde i det, vi må, fremfor at være frustreret over det, vi ikke må. Som Kristel afslutningsvis opsummerer;
”Jeg ser ikke corona som en hindring men som en udfordring, vi går igennem sammen, og forhåbentlig alle lærer noget af. Om det så er at vaske hænder oftere, værdsætte de gode tider med vennerne eller værne lidt mere om bedstemor og bedstefar næste gang vi igen kan kramme dem.”
Held og lykke med eksamenerne og speciale- og bachelorskrivningen. Husk at række ud efter din familie og venner, vi kan sagtens hjælpe af støtte hinanden på afstand.

Sammen hver for sig: Virtuelle arrangementer

Vi lever i en tid fyldt med zoom-møder og onlineforelæsninger, gåture med afstand, og måske en enkelt øl på en ensom solplet. Vi går på arbejde i stuen og til fitness i haven. Men hvad så når vi har brug for mere? Brug for følelsen af fællesskab og at mærke at andre mennesker ikke er så langt væk alligevel?

”Sammen hver for sig” er blevet hele Danmarks motto. Siden den 11. marts, hvor Mette Frederiksen tonede frem på danskernes tv og bad os om at lukke landet ned, er der blevet vendt op og ned på vores hverdag. Midt i mørket er der dog spiret en ny tendens frem. Firmaer, barer, organisationer og foreninger er nemlig begyndt at holde virtuelle arrangementer.

Fødselsdagsfest hos Papas Papbar

Jeg tror egentlig at det hele startede med syngende folk på altanerne. I hele Danmark – nej faktisk hele verden – så man videoer og billeder af mennesker der synger, råber eller klapper ud af vinduer eller fra deres altaner. Formålet har i de første par uger været at vise solidaritet til det hårdt kæmpende sundhedsvæsen, men som ugerne gik fik vi brug for at mærke hinanden lidt igen. Det blev til fællessang på altanerne, banko for boligblokke eller deciderede fester med høj musik og dansende mennesker på altanerne. Vi levede i sandhed ”sammen hver for sig”, og det var rart at mærke at man ikke var alene. Vi har nu været i lockdown i flere måneder, og de virtuelle arrangementer er begyndt at overtage. 

Formålet har i de første par uger været at vise solidaritet til det hårdt kæmpende sundhedsvæsen, men som ugerne gik fik vi brug for at mærke hinanden lidt igen.

På Facebook kan man ikke længere lave en begivenhed, medmindre man indstiller den til at være en ”onlinebegivenhed”. For eksempel fejrede Papas Papbar deres 4-års fødselsdag den 30. april med et live event på Facebook. Klokken 20 startede løjerne med kage, bobler og selvfølgelig masser af brætspil, som man kunne få lov til at deltage i. Der er et eller andet fællesskab-skabende i at sidde og spille brætspil i et live event. Det understreger bare hvor socialt et dyr vi egentlig er.

Tips og tricks til at være sammen hver for sig

Går du og keder dig lidt derhjemme? Er du blevet lidt træt af at gå ture i Munke Mose? Så vil jeg komme med et lille tip her. Gå ind under ”begivenheder” på Facebook, og se en ny verden åbne sig for dig. Det flyder over med online begivenheder og events af forskellig kaliber. Lige fra at fejre fødselsdag på Papas over forskellige quizzes til deciderede livestreamede koncerter. Det betyder at du kan sidde hjemme i din sofa, med dit nattøj på og livestreame en koncert – eller fx et standup show. Det er kun fantasien der sætter grænser.

…hvis du lige er blevet corona-fyret fra dit studiejob, så er det ingen sag at tage til koncert  – for det kræver ingen penge.

Det bedste af det hele er at det meste er gratis, så hvis du lige er blevet corona-fyret fra dit studiejob, så er det ingen sag at tage til koncert  – for det kræver ingen penge.Hvis man er til det lidt mere seriøse, og faktisk ikke har det store behov for at være social med alle mulige på det store internet, så findes der også et hav af gratis webinar. Igen er det kun fantasien der sætter grænser. Corona-krisen kan være din chance for endelig at lære at bruge Excel eller at tage en workshop omkring makroøkonomi. Mulighederne er mange, og jeg tror det ville gøre noget godt for vores alle sammen hårdtprøvede sind, hvis vi begyndte at se muligheder i stedet for begrænsninger. For ja – der er godt nok mange begrænsninger i disse tider, og praktisk talt hele vores sommer er blevet aflyst. Men hvis man lige skraber lidt i overfladen, så findes der uendelige muligheder. 

Studerende søges til hjælp med Global Health-hjemmeside

Søger du noget erfaring, bringer vi her en mulighed fra SDU/OUH.

“Vi ansatte på SDU/OUH med aktiviteter og undervisning indenfor Global Sundhed og Sustainable Development Goals efterlyser en eller to studerende som vil være med i renovering af hjemmesiden: https://www.sdu.dk/da/om_sdu/Institutter_centre/Global_Health/

Samtidigt skal ressourcer indenfor området på SDU/OUH opspores og bringes til at bidrage med: Navn, billede, ansættelse, aktuelle og mulige fremtidige globale sundhedsaktiviteter.

Har du nogen erfaring med hjemmeside håndtering eller har lyst til at få det, og vil du arbejde med dette på frivilligt basis nogle timer ugentligt, får du et skrivebord her hos mig på Arbejdsmedicinsk Klinik.

Vi ses, på vegne af Christine, Ditte x 3, Morten x 2, Gabriel, Philippe, Vibeke og Erik

Ved interesse, kontakt Erik på erik.joers@rsyd.dk eller 51325374

- Reklame -

En ændret primærsektor

Det er almindeligt kendt, at mange firmaer og brancher har måtte lide under Corona-krisen. Endnu flere firmaer har måttet omstille sig...

Vil du være ny redaktør eller skribent på Sund & Hed?

Vi søger nye medarbejdere til redaktionen pr. 15. august 2020. Vil du arbejde med de sødeste mennesker på det...

Corona-sommer? Genopdag Danmarks perler

0
Det kan måske føles lidt som om, at vi står i et dødvande, dagene flyder lidt sammen. Sommeren, som står for...

FOKUS – en ny studenterforening

0
FOKUS er en forening for medicinstuderende med interesse for oftalmologi. Vi er en helt ny forening, der blev stiftet...

Corona: Politi og røvere

Danmark som vi kender det har været vendt på hovedet i over to måneder nu. I coronaens navn er festivaler, bryllupper,...